Ti is rosszul zuhanyoztatok eddig?

Alapesetben azt gondolnánk, hogy zuhanyozni, tisztálkodni mindenki tud. Egy amerikai bőrgyógyász szerint azonban ennek is meg kell tanulni a helyes technikáját. Ti jól csináltátok eddig?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
bőrápolás
2016. február 26. Csontos Dóra

Alapesetben azt gondolnánk, hogy zuhanyozni, tisztálkodni mindenki tud. Egy amerikai bőrgyógyász szerint azonban ennek is meg kell tanulni a helyes technikáját. Ti jól csináltátok eddig?


Heidi Waldorf, amerikai bőrgyógyászt rengetegen keresik fel száraz, repedezett, érzékennyé vált bőrrel, ezért a szakember úgy döntött, ideje, hogy tájékoztassa az embereket arról, hogy a legtöbb baj a rosszul megválasztott szappan és tusfürdő miatt alakul ki. Mint mondja, az emberek általában az illata alapján döntenek egy termék mellett, és imádják, ha minél nagyobb habja van, pedig ez közel sem a pozitívumok közé sorolandó.

Probléma+megoldás

Probléma: A szakértő szerint a dús hab felületaktív anyagoknak köszönhető, melyek kiszárítják a bőrt, hiszen úgy tisztítanak, hogy keverednek a test felületén található olajokkal, és lemossák őket.

Tanács: Lehetőség szerint szappanmentes, kevésbé habzó termékek közül válasszunk.

Probléma: Sokan használnak minden ok nélkül antibakteriális tusfürdőket és szappanokat, de ezek nem jók, mert megbontják a bőr természetes egyensúlyát, hiszen azokat a baktériumokat is elpusztítják, amiket felesleges.

Tanács: Amíg valakinek nincs bőrgyógyász által diagnosztizált allergiája, érzékenysége, addig kerülje el az antibakteriális tisztálkodószereket, mert csak árt a túlzott „fertőtlenítés”.

Probléma: Gyertyafényes fürdő órákig a jó meleg vízben? Szuperül hangzik, de a bőrnek már nem annyira tesz jót Waldorf szerint. A forró víz alatt töltött hosszú idő rosszat tesz a bőrnek, mert annak természetes zsírrétegét károsítja.

Tanács: Figyeljünk arra, hogy ne legyen túl forró a vízünk, és ne is tartózkodjunk sokat a zuhany alatt.

Heidi Waldorf szerint, ha követjük ezeket az egyszerű szabályokat, akkor egészséges és puha marad a bőrünk.

(via)