10 étel, ami jó hatással van a termékenységre
Statisztikák kimutatták, hogy hétből egy párnak sajnos nehézségei akadnak a teherbeeséssel, annak ellenére, hogy mind a férfi, mind pedig a nő egészségileg látszólag teljesen rendben van. Egy brit dietetikus szerint a megoldás kulcsát az étrendünkben kell keresni, ugyanis némely ételek kifejezetten jó hatással vannak a petesejt és a spermiumok egészségére, sőt a későbbi terhességre is.
Statisztikák kimutatták, hogy hétből egy párnak sajnos nehézségei akadnak a teherbeeséssel, annak ellenére, hogy mind a férfi, mind pedig a nő egészségileg látszólag teljesen rendben van. Egy brit dietetikus szerint a megoldás kulcsát az étrendünkben kell keresni, ugyanis némely ételek kifejezetten jó hatással vannak a petesejt és a spermiumok egészségére, sőt a későbbi terhességre is.
1. Avokádó
Az avokádó egy fantasztikus E-vitamin-forrás, tele ásványi anyagokkal, vitaminokkal, fehérjékkel és rostokkal. Fogyasztása segít megvastagítani a méhfalat, ezzel segítve az embrió beágyazódását. Rendkívül magas a folsav tartalma is, emiatt akár a későbbi terhesség során is érdemes fogyasztani, hiszen a várandós anyukák szervezetének kétszer annyi folsavra van szüksége, mint azoknak, akik nem várnak babát.
2. Sütőtök
A sütőtök az egyik legnagyobb tápértékű és az egyik legtöbb vitamint tartalmazó zöldség. Rendkívül sok ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaz, valamint gazdag béta-karotinban, amiről köztudott, hogy növeli a progeszteron hormon termelődését. Amellett pedig, hogy a sütőtök nagyon egészséges és rendkívül sokféle finom fogás készíthető belőle, fogyasztása még a spermiumok számának megnövekedésére is kedvező hatással van.
3. Cékla
A cékla rendszeres fogyasztása javítja a méhben a vér áramlását, ezért segíti az embrió beágyazódását. Fantasztikus forrása az úgynevezett resveratrol antioxidánsnak, amely a meddőség ellen veszi fel a harcot a szervezetben.
4. Lazac
A lazac nagyszerű fehérjeforrás, emellett pedig rengeteg vitamint, tápanyagot és nem utolsósorban gyulladásgátló omega-3 zsírsavat tartalmaz. Fogyasztásával megakadályozhatjuk a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását, hozzájárulhatunk szemünk egészségéhez, valamint kutatások azt is kimutatták, hogy a megfelelő mennyiségű omega-3 zsírsav jelenléte a női szervezetben elősegíti a rendszeres havi ciklust és a megfelelő termékenységet.
5. Gránátalma
Az ókori Perzsiában a gránátalmát tartották a termékenység jelképének és néhány országban ez még a mai napig is így van. Tudományos vizsgálatok megállapították, hogy a gránátalma levének fogyasztása a terhesség alatt nagyban csökkenti a babánál kialakuló agykárosodás esélyét.
A cikk még nem ért véget. A többi ételért olvass tovább!