Ezeket az ételeket tilos mikróban melegíteni, pedig te is biztos megtetted már

Csak a káposzta jó felmelegítve, a következő listában szereplő ételeket soha nem szabad mikróznunk, pedig a legtöbben megtesszük!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
étel
2017. január 17. Femcafe
  1. ZellerA zellerből isteni krémlevest tudunk készíteni, és mindaddig nagyon egészséges is, amíg ki nem találjuk, hogy betennénk a mikróba. A benne lévő nitrátok a folyamat hatására mérgező nitritekké, rákkeltő anyagokká alakulnak a felmelegítés hatására. Ezzel persze nem szeretnénk elriasztani a zöldségtől, hiszen a legtöbb vitaminbombából mennyei krémlevest lehet kreálni. Mutatunk is pár receptet, ha kedvet kaptál hozzá, kattints a részletekért!
  2. GombaA gombák nagyon trükkösek: annak ellenére, hogy tartalmaznak egy halom jó dolgot, mint a protein, vitamin, aminosav, nem igazán jók emésztési szempontból. Ha pedig felmelegítenéd a kedvenc gombás rizottód, gyászos pofont adsz az egészségednek. A hő hatására a gomba fehérjetartalma megváltozik, ami erős hasfájást és puffadást okoz.
  3. KrumpliNagy meglepetés, de a krumpli is felkerült a feketelistára. A burgonya a felmelegítéssel elveszíti az ízét és az értékes tápanyagokat, így jobb, ha inkább csak akkora adagot készítünk a hasábból vagy püréből, amennyit rögtön el is fogyasztunk. A következő recept segít, hogy biztosan ne legyen gondod a maradékra, ez a fogás ugyanis tuti, hogy villámgyorsan elfogy majd. Kattints a legjobb krumplis finomságért!

A cikket itt tudod továbbolvasni!

(Photo credit: kikfoto via Foter.com / CC BY-ND)