Házi szaloncukor kezdőknek
Szaloncukrot készíteni nem nehéz. Csak sokszor úgy adják elő, mintha az lenne. Most olyan recept következik, amihez tényleg csak az kell, ami minden háztartásban megtalálható. A sikerélmény pedig garantált!
Szaloncukrot készíteni nem nehéz. Csak sokszor úgy adják elő, mintha az lenne. Most olyan recept következik, amihez tényleg csak az kell, ami minden háztartásban megtalálható. A sikerélmény pedig garantált!
Nagy baj van a szaloncukrokkal: a zömük rossz ízű, túlságosan édes, gejl, a kakaómassza nem zselét, hanem gumit, nem kókuszt, hanem műaromás fűrészport, nem marcipánt, hanem tömény cukrot takar. Még ha úgy is döntünk, hogy egyszer van egy évben karácsony, és beruházunk a minden háztartás számára horrorisztikus összegű, 5000 forint kilónkénti áron futó prémium szaloncukrokba, akkor is csak kakaómasszát, cukrot és csillogó papírt kapunk a pénzünkért.
Nincs mindenkinek kedve és ideje otthon napokat szöszmötölni házi szaloncukorgyártással, ezért megpróbáltuk a lehető legjobban leegyszerűsíteni a gyártást.
Nagy nem a különleges eszközökre!
Évek óta szemezek különböző házi szaloncukor receptekkel, aztán mindig olvasok egy módszerről, ami pofonegyszerű, csupán cukorhőmérő, ilyen-olyan szilikonforma és még száz különleges kütyüt kell beszereznem hozzá.
Mindenekfelett azt szerettem volna, hogy egyszerű legyen, bárki szívesen nekiálljon. Mindegyik szempontot sikerült figyelembe venni: a háromféle szaloncukor összesen három fázisból állt, az első egy rántotta elkészítéséhez volt hasonló nehézségi fokozatú, a második már némi ügyességet is igényelt ugyan, de elrontani azt sem lehet, a harmadik pedig szimpla ovis feladat.