Házi szaloncukor kezdőknek

Szaloncukrot készíteni nem nehéz. Csak sokszor úgy adják elő, mintha az lenne. Most olyan recept következik, amihez tényleg csak az kell, ami minden háztartásban megtalálható. A sikerélmény pedig garantált!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egyszerű
2015. november 26. Gyarmati Orsolya

Szaloncukrot készíteni nem nehéz. Csak sokszor úgy adják elő, mintha az lenne. Most olyan recept következik, amihez tényleg csak az kell, ami minden háztartásban megtalálható. A sikerélmény pedig garantált!


Nagy baj van a szaloncukrokkal: a zömük rossz ízű, túlságosan édes, gejl, a kakaómassza nem zselét, hanem gumit, nem kókuszt, hanem műaromás fűrészport, nem marcipánt, hanem tömény cukrot takar. Még ha úgy is döntünk, hogy egyszer van egy évben karácsony, és beruházunk a minden háztartás számára horrorisztikus összegű, 5000 forint kilónkénti áron futó prémium szaloncukrokba, akkor is csak kakaómasszát, cukrot és csillogó papírt kapunk a pénzünkért. 

Nincs mindenkinek kedve és ideje otthon napokat szöszmötölni házi szaloncukorgyártással, ezért megpróbáltuk a lehető legjobban leegyszerűsíteni a gyártást.

Nagy nem a különleges eszközökre!

Évek óta szemezek különböző házi szaloncukor receptekkel, aztán mindig olvasok egy módszerről, ami pofonegyszerű, csupán cukorhőmérő, ilyen-olyan szilikonforma és még száz különleges kütyüt kell beszereznem hozzá.

Mindenekfelett azt szerettem volna, hogy egyszerű legyen, bárki szívesen nekiálljon. Mindegyik szempontot sikerült figyelembe venni: a háromféle szaloncukor összesen három fázisból állt, az első egy rántotta elkészítéséhez volt hasonló nehézségi fokozatú, a második már némi ügyességet is igényelt ugyan, de elrontani azt sem lehet, a harmadik pedig szimpla ovis feladat.