Hogyan erősítsük meg immunrendszerünket természetes anyagokkal?

A téli időszak különösen kedvez az influenzának és az egyéb náthás megbetegedéseknek. Készítsük fel szervezetünket erre a kritikus időszakra, s ha esetleg már megtörtént a baj, próbáljuk erősíteni védekező rendszerünket és a természet csodaszereit hívjuk segítségül! Melyek azok az alapanyagok, amelyeket most már a nagyvárosokban is elérhetünk, ha szükségünk van a természet erejére?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
betegség
2014. január 28. Paulik András

A téli időszak különösen kedvez az influenzának és az egyéb náthás megbetegedéseknek, amelyek a jól ismert kellemetlen tünetegyüttessel járnak. Orrdugulás, köhögés, tüsszögés, levertség, esetleg láz. Ezen betegségeket vírusok okozzák, így a háziorvos által leggyakrabban felírt antibiotikum gyakorlatilag csak a legyengült szervezet esetleges bakteriális fertőzését akadályozza meg, a nátha ellen szervezetünk küzd. Hogyan legyünk segítségére?


Léteznek sokkal kímélőbb megoldások is, amelyekkel elkerülhetjük a gyógyszerek káros mellékhatásait. Készítsük fel szervezetünket erre a kritikus időszakra, s ha esetleg már megtörtént a baj és náthásak vagyunk, próbáljuk inkább erősíteni védekező rendszerünket és a természet csodaszereit hívjuk segítségül! Melyek azok az alapanyagok, amelyeket most már a nagyvárosokban is elérhetünk, ha szükségünk van a természet erejére?

MÉHPEMPŐ, HOMOKTÖVIS, MÉZ ÉS VÖRÖS ÁFONYA

• Echinacea (bíbor kasvirág) – az influenza megelőzésében és a fertőzés tüneteinek kezelésében ma egyetlen más növénynek nincs olyan jelentősége, mint a kasvirágnak. Csökkenti a fertőzés időtartamát, illetve mérsékli tüneteit.

A Székely életerő tea, mely a szentábrahámi gyógynövényes kertből származik az echinaceán túl a körömvirág erejével mérsékli a lázat és enyhíti a torokfájást, erősíti immunrendszerünket, fertőtlenít. A benne található zsálya pedig gyógyítja a legtöbb gyulladásos betegséget.

• A méhpempő az egyik legerősebb gyógyító hatású, energetizáló élelmiszer a világon, életelixírnek is nevezik. Számtalan idegrendszerre, keringésre, emésztésre gyakorolt jótékony hatásán túl, javítja a szervezet általános egészségi állapotát, illetve rendkívül erős immunerősítő. A Szász Ilyés korondi bioméhészetéből származó méhpempő szintén megvásárolható a Carpaticumban.

• A homoktövis növeli a szervezet ellenálló képességét a betegségekkel szemben, légúti fertőzések megelőzésére kiváló. C-vitamin tartalma a citroménak tízszerese. Kitűnő gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatású.

• A méz jótékony hatásai köztudomásúak. Hatékony vértisztító, így fiatalítja, frissíti a szervezetet, és kiváló segítség a különböző betegségek leküzdésében, rendkívül magas enzimtartalma okozza jelentős antibakteriális sajátosságát. A méz szinte az összes ásványi anyagot tartalmazza, amely az emberi szervezet működéséhez szükséges. Rendszeresen fogyasztva gyarapítja az immunrendszer vérképző sejtjeit.

A természet e két kincséből készül a Homoktövis krémméz, amely 6 napos elegyítés során nyeri el krémes állagát. Adalékanyagokat nem tartalmaz, hőkezelést nem alkalmaznak, így teljességében megőrzik számunkra a méz és a homoktövis értékes tartalmát.

• A vörös áfonya fenolt tartalmaz, amely erősíti az immunrendszert, véd a fertőzésektől, antioxidáns hatású, sejtregeneráló, segít megelőzni a gyulladásos és a daganatos betegségek kialakulását.

A vörös áfonya a Carpaticum boltjában több formában is megtalálható. Aszalt gyümölcsként, illetve 10 százalék nyírfacukrot tartalmazó befőttként, házi szörpként és roggyasztott vörös áfonyaként is (a roggyasztás során csak addig hőkezelik a gyümölcsöt, amíg a cukor felolvad, így az áfonya a lehető legtöbb vitamint megőrzi).

CSÖKKENTSÜK A GYULLADÁST!

• A propoliszos méz hatékony gyulladáscsökkentő. Többek közt a légutak és a tüdő gyulladásaira is jótékony hatással bír. Mandulagyulladás, torokgyulladás, torokfájás, rekedtség esetén is ajánlatos fogyasztani.

A propolisz a méhek által a fák rügyeiről begyűjtött anyag. Erős fájdalomcsillapító, mikrobapusztító hatása figyelemre méltó, a fertőzések és gyulladások megelőzésében kiemelkedően hatékony szer.

A propolisz és a méz egyidejű fogyasztásával optimalizálható hatásuk. A Carpaticumban megvásárolható propoliszos méz szintén Szász Ilyés bioméhészetében készül.

KÖHÖGÉS ÉS A TOROKFÁJÁS ELLEN SZÖRPPEL!

Fenyőrügy és fenyőtoboz szörp: kiemelkedő hatásfokkal gyógyítják a légúti betegségeket. Csillapítják a köhögést, a torokfájást, nyugtatják a légutakat. Hatékony gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatásúak és oldják a váladékot.

Gáll Erzsébet Gyergyószentmiklóson készült házi szörpjei a havasok fenyveseinek gyógyító erejét tartalmazzák.

Bár a természet ezen gyógyszereinek most a náthás, influenzás megbetegedésekre gyakorolt hatásait emeltük ki, a legszívmelengetőbb ezek alkalmazásában, hogy még számtalan jótékony hatást gyakorolnak szervezetünkre, így miközben segítenek meggyógyulnunk a náthából, számos más szervünket is harmonizálják!


Mi az a Carpaticum?

Egy olyan üzlet Budapest szívében, amelyet nem csak azért kell felkeresni, mert adalékmentes és rendkívül finom élelmiszereket árulnak, nem csak azért, mert Erdély és Székelyföld ízeit kínálják, hanem azért is, mert ebben a kis családi vállalkozásban minden betérő egy kedves vendég, akire igazán odafigyelnek. (Cím: 1053 Budapest, Veres Pálné utca 19.)

További információ: https://www.facebook.com/Carpaticum

(Fotók: családháló.hu – Ancsin Gábor)