Hogyan készítsünk nutellát?
Mindazon szerencsés emberek, akik nem allergiásak a mogyoróra, kipróbálhatják az alábbi receptet, hiszen ki ne szeretné a nutellát? Gyors, finom és egészen biztosan osztatlan sikert arat! (Kismókusok kenyérre is kenhetik...)
Mindazon szerencsés emberek, akik nem allergiásak a mogyoróra, kipróbálhatják az alábbi receptet, hiszen ki ne szeretné a nutellát? Gyors, finom és egészen biztosan osztatlan sikert arat! (Kismókusok kenyérre is kenhetik…)
Amire szükség lesz:
két csésze törökmogyoró héj nélkül
fél csésze cukrozatlan kakaópor
egy csésze porcukor
1/2 teáskanál vaníliakivonat
1/8 teáskanál só
3 evőkanál mogyoróolaj (vagy több, ha szükséges)
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Tegyük egy tepsibe a mogyorót és 10 percig pirítsuk a sütőben. Miután kivettük, nedves konyharuhában dörzsöljük össze a mogyorószemeket, így szabadítva meg azokat barna héjuktól.
Őröljük finomra a megtisztított mogyorót egy robotgépben, majd adjuk hozzá az előzőleg már összekevert kakaóport, sót és porcukrot. Ezután öntsük hozzá a masszához a vaníliakivonatot, végül annyi mogyoróolajat, hogy a krém ne legyen se túl sűrű, se túl híg.
Robotgéppel keverjük pár másodpercig, amíg egészen összeáll a nutellánk. A folytatást bizonyára nem kell ideírnunk…mindenesetre a videón látható rettenetes ajándékcsomagolástól feltétlenül tekintsünk el. Különben is: miért akarnánk bárkinek odaadni a nutellánkat???