Hogyan készítsünk nutellát?

Mindazon szerencsés emberek, akik nem allergiásak a mogyoróra, kipróbálhatják az alábbi receptet, hiszen ki ne szeretné a nutellát? Gyors, finom és egészen biztosan osztatlan sikert arat! (Kismókusok kenyérre is kenhetik...)

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. február 11. Gyarmati Orsolya

Mindazon szerencsés emberek, akik nem allergiásak a mogyoróra, kipróbálhatják az alábbi receptet, hiszen ki ne szeretné a nutellát? Gyors, finom és egészen biztosan osztatlan sikert arat! (Kismókusok kenyérre is kenhetik…)


Amire szükség lesz:

két csésze törökmogyoró héj nélkül
fél csésze cukrozatlan kakaópor
egy csésze porcukor
1/2 teáskanál vaníliakivonat
1/8 teáskanál só
3 evőkanál mogyoróolaj (vagy több, ha szükséges)

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Tegyük egy tepsibe a mogyorót és 10 percig pirítsuk a sütőben. Miután kivettük, nedves konyharuhában dörzsöljük össze a mogyorószemeket, így szabadítva meg azokat barna héjuktól.

Őröljük finomra a megtisztított mogyorót egy robotgépben, majd adjuk hozzá az előzőleg már összekevert kakaóport, sót és porcukrot. Ezután öntsük hozzá a masszához a vaníliakivonatot, végül annyi mogyoróolajat, hogy a krém ne legyen se túl sűrű, se túl híg.

Robotgéppel keverjük pár másodpercig, amíg egészen összeáll a nutellánk. A folytatást bizonyára nem kell ideírnunk…mindenesetre a videón látható rettenetes ajándékcsomagolástól feltétlenül tekintsünk el. Különben is: miért akarnánk bárkinek odaadni a nutellánkat???