Mivel jön ki a bébiétel a ruhákból?

Gyakorló anyaként is kifogott rajtam gyeden lévő kolléganőm kérdése, aki abban bízva, hogy négy gyerek után én már tudom A Nagy Titkot, áruljam már el, mivel szedtem ki a sütőtököt, répát, banánt, és egyéb kajafoltot a kölykök ruhájából.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
bébiétel
2016. március 16. Vajda Boglárka

Gyakorló anyaként is kifogott rajtam gyeden lévő kolléganőm kérdése, aki abban bízva, hogy négy gyerek után én már tudom A Nagy Titkot, áruljam már el, mivel szedtem ki a sütőtököt, répát, banánt, és egyéb kajafoltot a kölykök ruhájából. A helyzet ugyanis az, hogy én elég hamar feladtam a küzdelmet a zöldség- és gyümölcsfoltokkal, az elszíneződött rugdalózók és bodyk pedig inkább a kukában landoltak a kísérletezések helyett.


“Egészen addig meg voltam győződve róla, hogy a makacs gyümölcsfolt csak valami, a reklámokban létező marketingduma, amíg el nem kezdett az első gyerekem rendes kaját enni. Azóta meg sajnos tudom, hogy vagy az van, hogy valaki nagyon rendes anyuka, aki rögtön leveszi a gyerekről a ruhát, ha arra rácsöpögött a reszelt alma leve, mert frissen minden kijön. Vagy olyan, mint én, és nem öltöztet át naponta ötször, és szív a mosásnál. Azt is azóta tudom, hogy nincs az a vörösboros-pörköltszaftos folt, ami nagyobb rohadék lenne, mint a gyerek által szétnyammogott, nyállal lassan nyakba csorgatott alma és banán” – véli kolleganőnk.

Érthető módon persze nem mindenki olyan lusta, mint én voltam, több ismerősöm is állítja, hogy a megoldás kulcsa az ő kezükben van, és az interneten is találtam egy-két használhatónak tűnő tanácsot.

Munkatársam a fújós Vanish plusz a fehérítős Ariel kombinációjára esküszik, azt mondja, ez a módszer a beleszáradt reszelt almán és banánon kívül mindenre jó. Szerinte az a titok, hogy nem szabad hagyni, hogy megszáradjon a ruha, ha mosás után foltos maradt, azonnal fújni kell, aztán némi várakozás után jó tömény mosóporos lében áztatni a következő mosásig. “Minél frissebb a folt, annál könnyebben kijön, és javítja az esélyeinket, ha már az első mosás előtt folttisztítózzuk+áztatjuk egy kicsit”- teszi hozzá.

Anyám a Vanish szappannal csutakolta ki a foltokat, de ahogy olvasom, ez sokaknál nem hozott megoldást.

“Ha egyből beáztatod, kimosod belőle kézzel a foltot, akkor bármivel kijön, volt, hogy én gyorsan csak folyékony szappant nyomtam rá, és fél perc alatt kimostam belőle a csapnál.” – írta az egyik internetező.

Nagyon sokan egyébként a szódabikarbónát és a citrom levét írták.