Sonkafajták A-tól Z-ig – Ezt válaszd húsvétra!
Közeleg a húsvét, itt az ideje, kiválasztani, milyen sokát vásároljunk. Cikkünkben ezúttal egy-két hasznos infót gyűjtöttünk össze a húsfélékről.
Közeleg a húsvét, itt az ideje, kiválasztani, milyen sokát vásároljunk. Cikkünkben ezúttal egy-két hasznos infót gyűjtöttünk össze a húsfélékről.
Feketeerdő-sonka
Ez a különlegesen finom sonka speciális ízét a feketeerdei fák tűleveleinek köszönheti, amelyeket rászórnak a füstölésre használt bükkfára. Kizárólag csont nélküli combhúsból készül, alsó részén zsírréteg található.
Gépsonka
A szinte minden szupermarketben kapható gépsonkához többnyire felszeletelve juthatunk hozzá. A halvány rózsaszín árnyalatú hús remek megoldás hidegtálakhoz.
Kötözött sonka
Az egyik legnépszerűbb sonka hazánkban. Sertéscombból készül hagyományos füstöléssel. Hálóba kötözik, ezáltal megőrzi formáját, nem esik szét és könnyű szeletelni.
Parasztsonka
A parasztsonka nem más, mint kicsontozott füstölt comb. Kiváló minőségű, sokáig eláll, íze pedig egészen különleges.
A cikk még nem ért véget. Olvass tovább!