Tízórai ötletek, az örök szendvics helyett

Szendvics, szendvics, szendvics. Hiába unjuk nagyon, mégis ezt a legkönnyebb összedobni, amikor reggel valamit tenni kell a gyerek uzsonnás dobozába.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. szeptember 12. Gyarmati Orsolya

Szendvics, szendvics, szendvics. Hiába unjuk nagyon, mégis ezt a legkönnyebb összedobni, amikor reggel valamit tenni kell a gyerek uzsonnás dobozába.


És bár szeretjük magunkról azt gondolni, hogy istennők vagyunk a konyhában, kevésszer visz rá a lélek, hogy előző este kelt tészták készítésével bajlódjunk, és reggel időt találjunk a megsütésükre.

Aztán vannak a divatos ötletek, amik jól hangzanak, csak nincs túl sok realitásuk. A nagyon trendi különféle tekercsek például iszonyú jól néznek ki a gasztrofotókon, de a gyerek össze-vissza dobált uzsisdobozában 10 órára nagyjából megsemmisülnek.

Most mélyen magunkba néztünk, és elhatároztuk, maradunk a rögrealitás talaján, és olyan ötleteket szedünk össze, amiket meg is lehet csinálni. Vannak olyanok, amik előző este a vacsora részei lehetnek, olyanok, amikből nagyobb mennyiséget készíthetünk hétvégén, és zárt dobozban elállnak, és olyan sós és édes sütemények is, amik előző nap készíthetőek, de másnapra nem fáradnak el.

1. Kolbászos-parmezános muffin

A népszerű muffin sós változata nyerő tízóraira: előző este öt perc alatt összeállíthatjuk, és másnap is finom puha marad. Könnyű elcsomagolni az uzsonnás dobozba, bármikor előkaphatunk belőle egyet-egyet, ha megéhezünk. Az ízesítésnél számtalan variációs lehetőség van: kerülhet bele a kolbász helyett apróra vágott bacon vagy sonka, mehet bele bármilyen sajt, zöldfűszer, de akár magokkal (pl. szezámmag, tökmag) is feldobhatjuk.