440 grammnyi élet

Ailbhe Byrne mindössze 440 grammal jött a világra 23 hetesen. Ilyen kis súllyal csak nagyon kevés baba marad életben. Ailbhe-nek sikerült.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
történetek
2016. november 24. Családháló

Ailbhe Byrne első ránézésre átlagos négyévesnek tűnik, ám a családjának a kórháznak, ahol született, ő maga a csoda. A kislányt sürgősségi császárra segítették világra 2012 októberében, mivel édesanyja, Derval életveszélyes állapotba került. Az aprócska kisbabát újra kellett éleszteni. Az orvosok nem sok esélyt adtak az életben maradására, s mindenféle fizikai és mentális problémák kialakulását jósoltak a kislánynak.

A szülők először csak óráról órára, aztán hétről hétre mertek tervezni, remélni Ailbhe élete első 10 hetét lélegeztetőre kötve töltötte és négy és fél hónapik feküdt kórházban. Szülei pánikba estek: hogyan fogják most a még mindig nagyon pici kisbabát egyedül gondozni? Ráadásul Ailbhe-nek krónikus tüdőbetesége is volt, és a szíve sem működött túl jól. 14 hónaposan a kislány szívműtéten esett át, majd hat hét múlva végre elkezdhetett önállóan lélegezni.

„Nem tudjuk, hogyan, de életben maradt és semmiféle mentális vagy fizikai problémája nincsen. Legyőzött minden akadályt”, mondta el a kislány édesanyja az Independentnek.

Forrás: Independent (via)