Nagycsalád – még nagyobb kaland Tokaj-hegyalján

Téved, aki azt gondolja, hogy nagycsaládosként nem érdemes, esetleg túl fárasztó egy kalandos, kirándulós nyaralásba belevágni, hiszen az együtt eltöltött idő mindenképpen megtérül, és évekkel később is igazi, mindenkit gazdagító élményként szerepel majd a családi legendáriumban.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
nyaralás
2019. július 27. Családháló

Így volt ezzel Fehér Melinda és családja, aki három kisgyermekkel vágott neki az ezer éve lakott tokaj-hegyaljai kisfalu, Legyesbénye, és a környező vidék felfedezésének.

Pedig a legkisebb csemete még csak fél éves volt, így kihívás bőven adódhatott volna, de nem így történt. Az a nyári egy hét, szép emlékként él bennük. Persze ebben szerepe volt annak is, hogy sikerült egy igazán gyerekbarát szállást találniuk.

S lássuk, hogy írnak emlékeikről:

„5 tagú családunk (8, 5 és fél éves gyerekekkel) egy gyönyörű hetet töltött Bényelakban. A ház abszolút gyerek- és bababarát, a kertben kis, műanyag gyerekmedence és nagy terület van játszani. A környék gyönyörű, ott van Boldogkővár, Vizsoly, Monok, Tokaj, a megyer-hegyi Tengerszem, hogy csak néhányat emeljek ki.

Legyesbénye kicsi, karbantartott falu, nagy pipagyűjteménnyel büszkélkedő múzeummal, Fekete Madonna szentképpel és zarándokhellyel, szabadtéri kőkönyvtárral és a dimbes-dombos, kis barlangokkal tarkított környezetével.”

Nem csupán a környék szépségeit fedezte fel az öttagú família, de egy kalandjátékban is részt vettek a térségben, ami még izgalmasabbá tette a túrázást:

„Rengeteg hagyományos és virtuális geoláda található az egész Zemplénben – a gyerekek nagy örömére 6 láda kincset találtunk!” – emlékszik vissza az ott töltött időre az édesanya, aki hozzáteszi, hogy természetesen mindig vittek a ládákba cserekincset, hogy az utánuk következők se maradjanak hoppon.

Az sem mindegy, hogy egy ilyen nyaralás alatt ki főz, illetve hogy öt ember ellátásának feladatát mennyire tudjuk menet közben megoldani, hiszen annál pihentetőbb a kikapcsolódás, minél egyszerűbb megetetni az egész családot. S nézzük mit ajánlanak Melindáék:„ A környék éttermei közül az encsi Anyukám mondta (előfoglalás feltétlen szükséges 1-2 nappal), és a bodrogkeresztúri Lebuj pincefogadó mellett a pincészetek nagy részében is lehet finomakat enni.„

„Jó szívvel ajánljuk mindenkinek, köszönjük az itt töltött időt!” – összegezte le tapasztalatait a háromgyerekes anyuka és szavai mentén mi is kedvet kaptunk ahhoz, hogy felfedezzük a környék csodaszép látnivalóit és pincéit!