Egy átlagos nap négyesikrekkel

Courtney Larson nagyon szeretett volna anya lenni. Ám miután hozzáment főiskolai szerelméhez, Cameronhoz, hamar kiderült, hogy ez nem lesz olyan egyszerű, mivel Courtney nem tudott teherbe esni. Larsonék rengeteget imádkoztak a gyermekáldásért – hiába. Végül a beültetés mellett döntöttek, s néhány próbálkozás után hatalmas örömmel nyugtázták: négyesikereik lesznek!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
történetek
2016. december 16. Családháló

A két lány, Aslyn és Kylie, valamint a két fiú, Brody és Cooper 26 hétre születtek, Annyira picik voltak, hogy az orvosok sokáig nem is bíztak benne, hogy mindannyian életben maradnak. A babák négy hónap intenzív osztály és számos beavatkozás, köztük szívműtétek után mehettek haza.

Ma az ikrek négyévesek, egészségesek, koruknak megfelelően fejlődnek. Szüleik számára minden nap óriási kihívás, de nekik ez az „átlagos”. Egy ilyen napot örökített meg Jackie Molloy fotós, aki 2014-ben azt a feladatot kapta az egyetemen, hogy örökítse meg egy család életét.

08-lens-quads-embed-blog480

Molloynak és Larsonéknak eleinte úgy tűnt, nem lesz nagyon sok közös témájuk, ám amikor beszélgetni kezdtek, kiderült, hogy Jackie-nek és Courtney-nak egyaránt policisztás ovárium szindrómája van, s a két nő ezen keresztül megtalálta egymáshoz a kapcsot.

Courtney képessége arra, hogy mindent egyben tartson lenyűgözte Jackie-t. „Csodálatos anya”, mondta, „állandóan azt vártam, mikor bukkanok rá végre egy szuperhős-ruhára valamelyik szerkényben. Cameron pedig egy szerető és odaadó apa.”

08-lens-quad-embed3-blog480

Etetni, tisztába tenni, megfürdetni négy kisgyereket, vagy rávenni őket, hogy csinálják meg a rájuk kiszabott feladatokat nagyjából olyan volt, mint egy állandóan mozgásban lévő hadsereget vezényelni, ahol bármikor bárki sírásban törhet ki. S miközben a szülők állandó túlerővel néznek szembe, mégis képesek viszonylag simán irányítani a saját és a gyerekeik életét.

A legfőbb nehézség a Larson házaspár számára a saját idő megtalálása. „Nagyon sok szervezést és energiát igényel, hogy néha kettesben tudjunk lenni, és amikor sikerül, azt jól is töltsük el. Nálunk elképzelni sem lehet egy olyan mondatot, hogy” menjünk, nézzünk meg egy filmet a moziban”!, meséli Courtney.

08-lens-embed2-blog480

A négy gyerek nagyon különböző személyiség, s Courtney arra is figyel, hogy minden gyerekével külön, személyes kapcsolata legyen. Ashlyn introvertált és szégyellős, nem beszél sokat. Kylie egy kis drámakirálynő, akinél a kacagás bármikor kiabálásba csaphat át. Ha Brody belép a szobába, jelenlétével beragyogja azt, nagyon erős személyiség és mindig a figyelem középpontjában akar lenni, míg Cooper sokkal lazább nála, és kerüli a konfrontációt.

Jackie Molloy két éven át látogatta a családot, játszott a gyerekekkel, beszélgetett a szülőkkel és fotókat készített. Azt reméli, hogy a gyerekek 18 éves koráig folytathatja a fotózást a családnál.

via