Férjével, otthonában szült, hogy feldolgozza rossz szülésélményét (FOTÓ)

Mindenféle hivatalos segítség nélkül, férje társaságában szülte meg gyermekét Marissa Heckel. Az amerikai anyuka első, kórházi szülését annyira traumatikusan élte meg, hogy már akkor tudta, nem kér semmilyen asszisztenciát, mikor megjelent tesztjén a két csík.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szülés
2017. december 30. Czefernek Léna

Marissa Heckel mindenfajta szakmai segítség nélkül, otthonában hozta világra gyermekét néhány nappal ezelőtt. A nő azért döntött így, mert – mint Facebook bejegyzéséből kiderül – az előző, kórházi szülése során – borzalmas élményben volt része. Három évvel ezelőtt, mint írja, kigúnyolták a szülési tervét, és olyan dolgokra kényszerítették, amit nem szeretett volna megtenni, csak nem volt más választása.

Ezért aztán már a terhesség kiderülésekor eldöntötte, hogy most nem megy kórházba, sőt, még bábát sem fogad, mert nem szeretné, ha más mondaná meg neki, hogy mit tegyen a szülése közben. A férje, mint mondja végig támogatta tervében. A családi ágyon való vajúdás a leírás szerint romantikusra sikerült, és a kitolási szakaszt a pár a wc-n ülve csinálta végig. Kisfiúk egészségesen jött a világra.

Tájékoztatásuk szerint a döntésben anyagi szempontok nem játszottak szerepet.

“Soha életemben nem éreztem magam olyan erősnek és teljesnek, mint a szülés után! A testünk csodálatos! (…) A kisfiam nem volt átlagos méretű, úgyhogy ha bele szeretnél vágni, de félsz, üzenem, hogy nincs mitől! Te is meg tudod csinálni! ” – nyilatkozta az immáron kétgyermekes anyuka.