„Gyesen vagy? De jó neked, semmit nem csinálsz egész nap!” – itt egy anyuka válasza

„Mennyi időd lehet magadra!” „Anyának lenni nem igazi munka.” „Szóval te csak anya vagy?” Egy fiatal nőnek elege lett az olyan megjegyzésekből, amik arról szóltak, mennyire könnyű az élete, mint kisbabájával otthon lévő anyukának.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
történetek
2017. április 13. Családháló

Depression

Ezek a frusztráló, bántó és igazságtalan mondatok sok anyának keserítik meg a mindennapjait. Anna Strode-nál az jelentette az utolsó cseppet a pohárban, amikor egyik képe alá valaki ezt kommentelte:

Annánál ekkor elszakadt a cérna. Két 22 hónapos ikergyerek anyukájaként nem érezte éppen úgy, hogy egész nap felpolcolt lábbal heverészik. Kiposztolt hát egy fotót az Instagramra magáról, és ezt írta mellé:

„Múlt héten valaki kommentelt az oldalamon, és nagyon feldühített vele. Elég mélyen érintett, és miközben igyekszem mindent megtenni, hogy pozitív maradjak, ez most fájt. Az illető ezt írta: „Bárcsak én is megtehetném, hogy otthon maradok a gyerekemmel és edzek, ehelyett viszont mennem kell dolgozni és valódi munkát folytatni!”

Dolgozni? Úgy gondolod, én nem dogozom? Azt hiszed, egész nap ülök és malmozok? Azt hiszed, hogy két 22 hónapos kisgyerek hagyja, hogy egész nap heverésszek, miután megcsináltam a reggeli gyakorlatsort? Gondolod, hogy kirobbanok az energiától, miközben egy új élet növekszik bennem, az ikreim pedig egész nap körülöttem rohangálnak? Csak hogy tisztázzuk: naponta 20-30 percet tornázom. Sokszor akár hússzor is megszakítom a gyakorlatokat, hogy felszedjek néhány játékot, enni adjak a fiúknak vagy szétválasszam őket, ha verekednek.

Más napokon annyira fáradtak, hogy legfeljebb néhány guggolásra van időm, miközben tanulunk 10-ig számolni, vagy elmondjuk a testrészeket, amiket már ismernek. Természetesen NEM töltöm az egész napot edzéssel! A napjaim koszos ruhácskák tisztára cserélésével, hisztik kezelésével, kisautótologatással, főzéssel, életmaradványok padlóról, falról, asztalról való eltüntetésével telik. Ha sétálunk, annak az is a célja, hogy elfáradjanak és aludjanak délután. És közben vigyázok, hogy ne sérüljenek meg a játszótéren, az utcán vagy otthon, éneklek nekik, hogy megnyugodjanak, háromszor porszívózok minden nap, hogy eltüntessem a koszt, és közben folyamatosan játszom a békéltető bíró szerepét, mivel a fiúk nem éppen arról híresek, hogy egész nap mosolyogva játszanak együtt. Szinte egy percre sem vehetem le róluk a szemem.”

Miután ez a poszt kikerült az Instagramra, a kommentelők nagy része Annával értett egyet és biztosította őt támogatásáról.

Mi is tisztelettel adózunk minden gyesen lévő anyukának, és reméljük, hogy az ilyen és hasonló posztok segítenek abban, hogy az ő munkájukat is ugyanolyan értékesnek tartsák (sőt, értékesebbnek), mint egy „hivatalos” munkahelyen végzett tevékenységet.

via