Gyönyörű írást posztolt Szinetár Dóra és férje a kisfiukról

Amit az orvosok kiderítettek újszülött kisfiukról, akár meg is rázhatná őket, de egész másképp reagáltak.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2017. október 05. Hojdák Annamária

Az értelmi fogyatékosság bizonyos szintig még mindig tabu a társadalmunkban, a legtöbben távolságtartással szemléljük fogyatékos embertársainkat. Ám amikor egy család életébe közvetlenül kerül be a kérdés, muszáj reagálni – ki hogyan tud.

Ahogyan Szinetár Dórának és Makranczi Zalánnak sikerült, az példaértékű.

Hogy elébe menjünk a félreértéseknek és a találgatásoknak… és hogy megakadályozzuk-bár ezt nem nagyon lehet- a “hűha!”…

Közzétette: Szinetár Dóra Official Fanclub – 2017. október 5.

 

Szinetár Dóra és Makranczi Zalán posztját kérésüknek megfelelően változatlan formában közöljük.

Hogy elébe menjünk a félreértéseknek és a találgatásoknak… és hogy megakadályozzuk-bár ezt nem nagyon lehet- a “hűha!”, “tragédia”, “dráma”, “micsoda szörnyűség”, szalagcímeket, az általunk továbbra sem kért, rólunk szóló bulvár-cikkek felett.

A napokban egy genetikai vizsgálat eredményeképpen- amit a kórházi gyermekorvosunk javaslatára készíttettünk- megtudtuk, hogy Benjamin babánk fizikailag teljesen egészséges, és bár úgy tűnik csak egy enyhe fokozatban, de Down-szindrómás. A várandósság alatt nem csináltattunk semmilyen erre vonatkozó szűrővizsgálatot az ultrahangokon kívül, mert a baba “kiszűrése”- életének elvétele- egy esetleges Down-szindróma esetén sem volt számunkra opció. Mindig is úgy gondoltuk, ha a Jóisten úgy dönt, hogy egy Downos emberkétől kell tanulnunk szeretetet és elfogadást, akkor így kell lennie. Ezt most is így gondoljuk. Csodálatos családunk van, ahogy a szüleinktől mindig is szeretetet és elfogadást tanultunk, ezt tanítjuk a gyermekeinknek is, akik végtelen szeretettel reagáltak a hírre, és ha lehet, még nagyobb imádattal néznek a kisöccsükre.
Arra jutottunk, hogy egy újabb közös feladatot kaptunk, és ebből is a legjobbat fogjuk kihozni, elsősorban a gyermekeink boldogságát szem előtt tartva. Ahogy azt tettük eddig is.
És mindeközben borzalmasan büszkék vagyunk a mi legkisebb gyönyörű kicsi babánkra is, és tudjuk, hogy jobb helyre nem is kerülhetett volna. Így teljes a családunk, ezzel az édes, igazi kis szeretet-gombóccal.

Ha bárki gondol ránk Vele kapcsolatban, kérjük, hogy így tegye, sopánkodásnak és sajnálkozásnak semmi helye nincs, Benjamin az életünk egyik legszebb ajándéka, és mi igyekszünk méltónak lenni a feladatra, hogy felnevelhessük.

Ezúton kérjük a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a döntésünket, miszerint ebben a témában csak és kizárólag mi -Benjamin szülei- kívánunk nyilatkozni, azon túl ezzel a témával ne foglalkozzanak.
Továbbá a fenti írás felhasználását, csak annak teljes terjedelmében való idézésének esetében engedélyezzük.

Szinetár Dóra és Makranczi Zalán