Jennifer – egy rákos nő utolsó két éve képekben

Angelo Meredino 2005-ben pillantotta meg Jennifert. Fél év múlva megkérte a kezét, s 2007 szeptemberében feleségül is vette. Öt hónappal később Jennifernél mellrákot diagnosztizálták...

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
történetek
2013. május 18. Gyarmati Orsolya

Angelo Meredino 2005-ben pillantotta meg Jennifert. Fél év múlva megkérte a kezét, s 2007 szeptemberében feleségül is vette. Öt hónappal később Jennifernél mellrákot diagnosztizálták…


Angelo Meredino és felesége, Jennifer 2005-ben találkoztak egy bárban találkoztak: Jennifer már ott dolgozott menedzserként, Angelot pedig pultosnak vették fel. “Amint megláttam Jennifert, elállt a szívverésem!”, emlékszik vissza Angelo. “Azonnal tudtam, hogy ő lesz a feleségem.” Angelo fél évig nem merte bevallani Jennifernek, hogy érez iránta, ráadásul néhány hónappal később Jennifer új állást kapott New Yorkban, így csak telefonon beszéltek időnként.

Fél év után Angelo végre elmondta Jennifernek, hogy szereti. Kiderült, hogy a lány is végig ugyanezt érezte, de ő sem mert lépni. Angelo hamarosan megkérte Jennifer kezét, s 2007 szeptemberében feleségül is vette. Öt hónappal később Jennifert mellrákkal diagnosztizálták.

Jennifernek azonnal eltávolították mindkét mellét, majd kemoteriápiát és sugárkezelést kapott. Amikor két héttel később kiengedték a kórházból, az orvos azt javasolta, minden nap menjenek el sétálni, ne zárkózzon be a lakásba. Leborotvált fejével azonban Jennifer egy lépést sem tudott tenni anélkül, hogy ne bámulnák meg őt a járókelők.

Látván a sajnálkozó, kíváncsi, vagy éppen iszonyodó arcokat, Angelo elhatározta, hogy fotózni kezdi ezeket az embereket, méghozzá csípőmagasságból, hogy ne vegyék észre a fényképezőgépet.

Angelo ekkor már egy ideje dokumentálta Jennifer harcát a rákkal – az orvosokat, az injekciókat, a kórházat, a vizsgálatokat, a félelmet, a frusztrációt, a szomorúságot. Noha eleinte nem állt szándékában nyilvánosságra hozni a fotókat, végül benevezett a felvételek közül néhányat egy fotópályázatra.

Egy nap aztán özönleni kezdtek az e-mailek – tele részvétnyilvánítással, elismeréssel, együttérzéssel. “Innentől kezdve úgy éreztük, lehetőségünk van segíteni más rákos betegeknek, azoknak pedig, akiknek nincs tapasztalatuk erről a betegségről, jobban megérthetik, mit is jelent rákosnak lenni,” fogalmazott Angelo. “Úgy éreztük, a képek többet tudnak mesélni, mint a szavak.”

Jennifer 2011. december 22-én halt meg, néhány nappal 40. születésnapja után.

Az összes fotó a http://mywifesfightwithbreastcancer.com/ honlapon tekinthető meg!