Könnyfakasztó: megszülte halálos beteg babáját, hogy a szerveivel másoknak segítsen

Azt hiszem az ilyen történetek azok, amelyektől teljesen ki tudunk készülni - pedig nem velünk esett meg. Mégis felmerül bennünk, hogy mi hasonló helyzetben hogyan döntenénk? Tudnánk egyáltalán dönteni vagy összeomlanánk?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
történetek
2017. április 28. Családháló

Keri Young és férje Royce, miután a várandósság 19. hetében kiderült, hogy a babájuk anenkefáliában, azaz agyvelőhiányban szenved, vállalták, hogy második gyermekük megszületésekor való találkozásunk az utolsó is lesz egyben, hiszen pár óránál tovább nem maradhat életben egy ilyen csöppség.

A szülők végül rengeteg tépelődés után arra jutottak, hogy második gyermekük szülessen meg és szerveit felajánlják olyan betegek részére, akiken ezzel segíthetnek.

„Elítélnek vajon majd az emberek, mert így döntöttünk? Esetleg azt fogják gondolni, hogy bátor dolog, amit csinálunk? Bárhogyan is, jelenleg mindketten nagyon kicsinek érezzük magunkat. Most mi vagyunk azok, akikre mások sokat gondolnak és imádkoznak értünk. Hozzá kell szoknom a gondolathoz, hogy megszülöm a kislányom, a karjaimba veszem, majd végignézem, ahogy meghal. Nélküle megyünk majd haza a kórházból, ez a mi valóságunk, de elfogadtuk”írta Keri a Facebookon.

(Mitzi Aylor/Aylor Photography)

Eva április 17-én, hétfőn született meg. Akkor látták először és utoljára babájukat.

Ez nem egy szomorú poszt, ne nyomjatok arra a gombra!írta a kismama ekkor.

Respect!