Maga miért nem szólt, hogy terhes?

Született egy kisbaba, akiről úgy tartották, nem lehetséges, hogy megfoganjon. Amikor mégis megfogant, nézték cisztának, agy és mellékvese daganatnak, aztán és pszichés zavarnak anya fejében. Veszélyben volt, de sikeresen átvészelt mindent. Odabent anya hasában. Na de hogyan is történt?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
történetek
2017. február 15. Hello Baby

Nóra egy kis faluban él, cukrászként végezte tanulmányait. Tizennyolc éves volt, amikor megismerkedett a nála tizenkét esztendővel, idősebb barátjával. A korkülönbség egyiküket sem zavarta, sokáig közös jövőt terveztek, és nagyon szerettek volna kisbabát. Egy világ dőlt össze bennük, amikor az egészségügyi szakemberek azt mondták Nórának, természetes úton nem lehet kisbabája.

Egy évvel később nagy volt a meglepetés, amikor kiderült, hogy mégis babát várnak. Ennek felismerése azonban nem ment olyan egyszerűen. A viharos események közepette kapcsolatuk is felbomlott, ezért Nóra egyedül járta végig a nehéz utat, ami a baba megérkezéséig vezetett.

“Természetes úton nem lehet gyereke!”

Nóra már közel egy éve nem menstruált, mikor erős hasi görcsök miatt nőgyógyászati kivizsgálásra ment. Vérvételre és ultrahangra küldték, amely túlságosan magas ösztrogén, prolaktin és pajzsmirigy hormon szintet mutatott. Az ultrahang vizsgálat eredménye szerint mindkét petefészke tele volt cisztákkal. A nőgyógyász prolaktin hormont termelő daganatra gondolt, a koponya MRI azonban semmilyen eltérést nem mutatott ki.

Közben Nóra hasgörcsei rendületlenül folytatódtak. Csinált egy terhességi tetszet, ami halvány pozitív volt, de pozitív. A nőgyógyász azonban kizárta a terhességet, majd endokrinológus szakorvoshoz küldte Nórát a magas pajzsmirigy hormon szint miatt. Az ultrahang vizsgálat tanúsága szerinta ciszták láthatóan nőttek, a hasfájásra pedig fájdalomcsillapítót javasoltak. Két hónappal későbbre előjegyezték petefészek műtétre. Orvosa véleménye szerint csak lombikprogam segítségével lehet majd gyereke.

Újabb hét elteltével olyannyira fokozódott a hasi fájdalom, hogy Nóra ismét felkereste a nőgyógyászt. Még erősebb fájdalomcsillapítót kapott. Hüvelyi folyásra krémet és kúpot írtak fel neki, a műtétet pedig elhalasztották. A szakorvos további, belgyógyászati kivizsgálásra küldte. Beutalót kapott hasi és csípő CT-re, mivel mellékvese daganatra gyanakodtak. A hasi fájdalmak változatlanok voltak, és mintha valamit még érzett volna a hasában a fájdalom mellett…

Rákérdezett, hogy esetleg terhesség fennállhat-e, de meggyőzték, hogy lehetetlen a baba. Ezért inkább menjen pszichológushoz, mert úgy tűnik, már beképzeli a terhességet. Hiszen túlságosan vágyik rá. Három nappal később elérkezett a CT vizsgálat időpontja.

A cikk itt folytatódik!