Május 17-ig lehet szavazni a Jószolgálat-díj különdíjára!

Ki(k) legyen(ek) a Jószolgálat-díj különdíj nyertese(i)? A jelöltek: egy polgármester, aki szegény családból tört ki, és mára felszámolta falujában a bűnözést; egy trolibuszsofőr, aki sérült emberek álmait váltja valóra; civil emberek, akik egy magyar zsákfalu mélyszegénységben élő gyerekeinek nyújtanak segítő kezet és egy dinamikus, fiatal kerékpárosokból álló civil szervezet, akik két keréken viszik az adományokat a rászorulóknak. Május 17-ig szavazhatunk róluk!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szociális munka
2017. május 16. Antal-Ferencz Ildikó

A Jószolgálat-díjat 2016-ban azért alapította a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány, hogy a különböző területeken szociális munkát végzők áldozatos és példaértékű munkáját bemutassa, valamint a szociális életpályákat népszerűsítve azok társadalmi elismertségét növelni tudja. A Jószolgálat-díj győzteseit a hét nagy magyarországi segélyszervezet (Katolikus Karitász, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Vöröskereszt és a Johannita Segítőszolgálat) delegáltjaiból és az alapító képviselőiből álló zsűri választja ki a jelölések alapján.

A Jószolgálat-díj missziója az is, hogy a szociális munkára nem kizárólag mint szakmára hívja fel a figyelmet, hanem az emberiesség, a humánum egy alapvető és magától értetődő formájára. A díjat idén fogják először átadni, bárkit lehetett jelölni, aki szociális területen végez példaértékű munkát. A díjátadóra ünnepélyes keretek között május 31-én kerül sor. 

A zsűri által kiválasztott győztesek mellett egy közönségdíjas is lesz. A különdíj kategóriában négy jelölt van, akik egytől egyig megérdemelnék ezt a díjat. A négy jelöltben egy a közös: mindenki a cselekvésben hisz, és abban, hogy meg kell mutatni a társadalomnak, hogy ha van egy probléma, akkor arról nem csupán beszélni kell, hanem tenni is azért, hogy jobb legyen. A négy jelöltről szóló részletes írások:

  1. A csodatevő polgármester: Bogdán László
  2. Az álomszállító trolibuszsofőr – Brandt Viktor
  3. Két keréken száguldó jótevők – Budapest Bike Maffia
  4. Civil összefogás a mélyszegénységben élő gyerekekért – Tarnabod és mi.

Szavazni május 17-ig lehet ITT.