Nyaralás? Az sem baj, ha elfáradunk a rengeteg élménytől!

Egy családi nyaralás sikerét semmi nem bizonyítja jobban, mint ha a gyerekek a szálláson is jól érzik magukat és a rengeteg élmény hatására már koraeste beájulnak az ágyba - a szülők legnagyobb örömére!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családi nyaralás
2019. július 16. Családháló

A kevesebb sokszor több – igaz volt ez a Szőnyi család Tokaj-hegyaljai nyaralására is. A háromgyerekes kiscsalád legfiatalabb tagjai minden délután jókat aludtak a legyesbényei BényeLakban, és az esti altatással sem volt probléma, úgy kifáradtak a rengeteg élménytől és látnivalótól – pedig közel nem néztek meg mindent, amit terveztek!

A család a pihenést egy korábbi Családhálós nyereményjáték keretében nyerte, s még néhány nappal meg is toldották a kikapcsolódást.

Később hálásan mesélték, milyen kedvesen és türelmesen vezette őket végig a szálláson a házinéni és milyen segítőkész volt a felmerülő kérdések kapcsán Anita, a tulaj, aki bemutatta nekik a helyi lehetőségeket is.

S hogy milyen programokat találtak izgalmasnak a környéken? „Igazából úgy tűnhet, sehol sem voltunk, de így is sok mindent láttunk. És hát örültünk annak, hogy együtt vagyunk – idézte fel az ott töltött időszakot az édesanya. 

Pedig nagyon is sok mindent láttak: elsőként a monoki kastélyt és a tállyai kőbányát (kerti tavukhoz a kövek innen valók). „Bár hétvége volt és munkavégzés nem volt, de az őr megengedte, hogy megnézzük a kőfejtőt, ami óriási izgalom volt, hiszen a fiúkat a munkagépek is érdekelték. Boldogkőváralján a várat a fiúk nagy lendülettel fedezték fel. Minden zegzugát felkutatták, majd kipróbálták a nyilazást is.” – meséli az anyuka az élményeket hozzátéve, hogy a környező várakat és kastélyokat a gyerekek fáradtsága miatt már csak kívülről tudták megnézni.

A család Lillafüreden is járt, kisvasutaztak Garadnára, sétáltak a felújított kastélyparkban, megnézték a vízesést. Egy teljes napot töltöttek a nyíregyházi Vadasparkban, ahol annyi a látnivaló, hogy az idő kevésnek is bizonyult mindent felfedezni.

A család köszönettel vette a házigazda, Anita praktikus tippjeit, ami kincsnek számít a nagycsaládosok számára, például arról, hol érdemes ebédelni egy-egy látnivaló közelében. A szállás is ideális volt sok figyelmet igénylő gyermekeik számára: „Nyugodt, tiszta, rendezett ház, gondozott és parkosított udvar fogadott minket. Ideális kikapcsolódás volt mindannyiunk számára. Napos nyári idő volt, ezért kifejezetten örültünk a házigazda figyelmességének, hogy grill készletet is készített ki számunkra. A ház végén lévő félig zárt terasz a kedvenc helyünk volt. Ideális reggeliző,- és grillezőhely, az esti órákban pedig  jó volt megpihenni ott egy kicsit, mert míg a gyerekek nyugodtan golfoztak, kismotoroztak, bóklásztak a kertben, mi mindig láttuk őket. Feltöltődve, új élményekkel gazdagodva indultunk haza”.

A szülők egyedül azt sajnálják, hogy a túrázás, a borkóstoló és a kastélylátogatás kimaradt a sűrű programból és Szerencsre sem jutottak el végül. Nem baj, legalább maradt program a legközelebbi látogatásra is!