PICi babák nagypapája – VIDEÓ

Ez az idős úr egy koraszülött osztályon önkénteskedik. Ő a korababák titkos nagypapa-barátja.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
koraszülött
2017. november 20. Czefernek Léna

David Deutchman 12 éve önkénteskedik egy atlantai kórházban, ahol koraszülött bakákkal tölti a napjait hetente kétszer. Ezeknek a gyerekeknek óriási szükségük van ölelésre, ám szüleik sokszor nem tudnak mellettük lenni egy nagyobb testvér vagy a fizikai távolság miatt. David kezébe veszi, babusgatja őket, hagyja, hogy rajta szenderedjenek el a picik, segítve ezzel regenerálódásukat is.

Az önkéntes nagypapa – ahogy a kórház dolgozói hívják – ezt megelőzően a pénzügyi szektorban dolgozott. Most úgy érzi, hogy új értelmet kapott az élete azáltal, hogy a kórházban heteket, hónapokat eltöltő babáknak törődést, szeretetet nyújthat. Az intézmény dolgozói is nagyra becsülik David munkáját.

“Mikor a barátaim megkérdezik tőlem, mit csinálok itt valójában, elmesélem nekik, hogy kisbabákat tartok a karjaimban, akik néha lebuknak, néha lekakilnak. Csodálatos! Ilyenkor általában rákérdeznek, miért csinálom. Nem értik, milyen viszonzást adhat egy újszülött, akit babusgatsz.” – meséli az önzetlen pótnagypapa, aki sokszor az elkeseredett szülőknek is lelki támaszt jelent.