Szívbemarkoló: így mentette meg a halottnak nyilvánított babát az orvos!

Amikor Lincoln Seay megszületett, szüleinek fájdalmas ténnyel kellett szembesülnie: a csecsemő kritikus állapotban volt, ahogyan azt előre sejteni lehetett.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
család
2017. március 24. Családháló

A várandósság 19-ik hetében kiderült, hogy a baba egy ritka genetikai rendellenességgel rendelkezik, és gondok voltak a baba szerveinek elhelyezkedésével és a szívével kapcsolatban.

Kiderült: megszületés után sürgős szívműtétre van szükség, mert másképp a babának nincs az életben maradásra.esélye sem lett volna az életben maradásra.

Így is lett, az orvosok életmentő beavatkozást hajtottak végre a kisbabán nyitott szívműtétet végezve. Három hónappal később kiderült, hogy Lincolnnak szívátültetésre van szüksége. Röviddel születése után két szívrohamon esett át. Szerencse a szerencsétlenségben: kiderült, van donor a kis beteg számára.

Váratlanul Lincoln szíve a transzplantáció előtt megállt és halottnak nyilvánították. Az orvosi team szívmasszázst alkalmaztak, de nem jártak sikerrel. Ekkor jött a hír, hogy a donor szíve hamarosan megérkezik. Ekkor a sebész azonnal fogta a szikét, és felnyitotta a baba mellkasát, és bypass műtétet végeztek rajta. Ez máskor két óráig is eltart, de most az orvosok mindössze 12 perc alatt végeztek. A beavatkozás sikeres volt és Lincoln szíve új szíve verni kezdett.

A kisbabát néhány hete még halottnak nyilvánították, most pedig hazaengedték szerető szüleihez és most már jól érzi magát – tudatta egy beszámoló.

 

A donor és az orvos megmetette a kis Lincoln életét.