Tej, kenyér, meleg, esetleg vaj – ennyit kér Alex karácsonyra

Napok óta egy Alex nevű kisfiú körül forog minden a neten. A nyolcéves gyereknek pár napja kikerült a levele a Facebookra, amit a Jézuskának írt, s amiben kenyeret, tejet kér karácsonyra, mert bizony sokszor még ennyit sem tud megvenni neki és öt testvérének az édesanyja. Felvetődött az is, hogy az egész csak kamu, de sorra íródnak a cikkek, amik egyre inkább megerősíteni látszanak: sajnos a levél, Alex és elkeserítően rossz helyzete sajnos valóságos.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
támogatás
2016. december 09. Családháló

„Kedves Jézuska! Én Alex vagyok. Tudom, hozzánk nem jösz, de írok azért Nem kérhetek, mert szegények vagyunk, így csak leírom, csak úgy. Ha én kérhetnék, azt kérném, hogy karácsonykor is legyen otthon meleg, legyen kenyér, tej. Most meleg volt egy jó ideig, de már szünetre nem lesz. Fájni fog mindenem, de elfog vinni anyukám hamarosan máshová. Játszani nem szoktam, legózni szeretnék, de nekünk még nincs. Vannak tesóim, velük vagyok és anyukám. Tehát ha kérhetnék karácsonyra, azt kérném, ne fázzak úgy, hogy fájjon mindenem, legyen kenyér, tej, vaj, esetleg. És azt is kérném beszélj otonddal a suliban, ne bántson és ne csúfoljon. Köszönöm szépen És titokban megleslek, mikor Botondnak viszed az ajándékot Puszi: Alex”

Eddig a levél. Több hírforrás szerint Alex valóban nagy szegénységben él, miután bedőlt a lakáshitelük, apja pedig elhagyta őt és öt testvérét, így most édesanyjuk egyedül neveli őket, de neki nincs állása.

A történet folytatása kétélű, mivel egyrészt elkezdtek özönleni a felajánlások a családnak, sőt, időközben már egy alapítvány létrehozását is elkezdték megszervezni, amely a nehéz sorsú családokon segítene, másrészt viszont állítólag Alex és családja rengeteg támadást kap a faluból, ahol laknak, mivel nem tartják igazságosnak, hogy a család ennyi mindent kap a kisfiú levele nyomán.

15284062_1252084378171214_4225236668366587833_n

Az egyik legnagyobb támogató, a családot egyébként évek óta segítő Brucknek Zoltán ezt posztolta ki a falára:

„Sziasztok! Döbbenet, ami itt történt. Köszönet. Kapkodjuk a fejünket és legfőképpen éjjelnappal dolgozunk, hogy minden segítségetek eljusson Alexnek és Szilvinek. Azt akarjuk, hogy ezzel a lehetőséggel segítsünk a Családnak tartósan is megváltoztatni életét, tágítani lehetőségeit. Csomagokat, ajándékot, Legot stb. naponta 9-16h között ide küldd légyszi 2016 december 19-ig:

Bruckner Zoltán, Primus Capital Zrt., 1012 Budapest, Márvány utca 16.
Most megoldjuk a gyűjtést és Bandor, Éva, Orsolya és Adri segítségével az elszállítást a Családhoz Karácsony előtt!

Utalás fűtésre: A családsegítéssel foglalkozó és a Manó Óvodát működtető Ampók Alapítvány vállalta, hogy a pénzbeli támogatásaitokat fogadja és Alex és Családja számára folyósítja. Az AMPÓK ALAPÍTVÁNY A KISGYERMEKEKET NEVELŐ CSALÁDOK LELKI EGÉSZSÉGÉÉRT (elég azt írni, hogy “Ampók Alapítvány”) számlaszámára várjuk, 1141 Bazsarózsa u. 64. Adószám 18114696-1-41, OTP 11701004-20215299-00000000. Megjegyzésbe kérem írjátok oda: Alex

Szeretnénk tartani Veletek a kapcsolatot. Elindítunk egy közhasznú Egyesületet, amely direktben fogja támogatni az Alexhez hasonló családokat, nem csak anyagiakkal, hanem személyes tanácsadással, mentorálással, emberi kapcsolatépítéssel és családsegítő szervezetek bevonásával. Célunk, hogy csökkentsük, illetve megszüntessük a mélyszegénységgel és képzetlenséggel járó kilátástalanságot. A segítségetekkel indult el. To be continued. 🙂 Boldog Ünnepet Nektek is. Alexnek biztos az lesz.”

Reméljük, a nagy figyelemnek és támogatásnak köszönhetően valamivel könnyebb lesz a család sorsa, és jövőre már nem kell ilyen levelet írnia Alexnek!