Az ovi az új első osztály?

Egy nemrégiben közzétett tanulmány szerint az Egyesült Államokban egyre többen mennek úgy első osztályba, hogy már jól tudnak olvasni. Ez hazánkban is tapasztalható.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
család
2017. május 01. Babaszoba
A kutatást vezető Emily Rodgers, az Ohio Állami Egyetem munkatársa szerint, ma már az óvoda utolsó éve jelenti azt, amit korábban az iskola első osztálya.
A vizsgálat során a szakemberek több mint 2300 iskolást kísértek figyelemmel 44 különböző államban, és arra a megállapításra jutottak, hogy azok, akik 2013-ban mentek elsőbe, sokkal jobb olvasási készségekkel rendelkeztek, mint azok, akik 12 évvel korábban kezdték az iskolát.
A kutatásban résztvevő Jerome D’Agostino professzor úgy véli, annak, hogy egyre korábban sajátítanak el számos fontos készséget a gyerekek, hatása van az olvasási képesség korai kialakulására is. A szakember szerint fontos lenne kialakítani azokat a stratégiákat, melyekkel a nyelvi készségek terén elmaradottabb óvodásokat lehetne támogatni, és talán a legjobb módszer az lenne, ha lehetőséget adnánk nekik arra, hogy minél többször olvashassanak szövegeket.
A cikket itt tudod végigolvasni.