Éljen a GENDER! – nem lesz több szoknyás alkalmazott a brit légierőnél!

Betiltják a RAF-nál a szoknyát, hogy a transznemű személyeknek ne kelljen választani a szoknya és a nadrág között ami az ünnepi szerelésüket illeti. Ennek kapcsán fogalmaznánk meg szerény véleményünket!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
vélemény
2017. március 02. Apuka bácsi

flickr Ewan McIntosh

Egészen abszurd dologra lett figyelmes a valasz.hu. Kiszúrták, amint a The Sun tudatja kedves olvasóival, hogy a továbbiakban mellőzi a RAF (Brit Királyi Légierő) tagjai körében a szoknyát, mint a hivatalos díszegyenruha részét.

Hogy miért?

Azért, mert a transzneműekre való tekintettel el szeretnék kerülni azon helyzeteket, amikor az illető nem tudja magát egészen pontosan elhelyezni a férfi-női koordinátarendszerben, s így majd a továbbiakban nem kényszerül választani az uniformisok között.

Nyilvánvalóan egy munkaadónak tekintettel kell lennie alkalmazottai igényeire, de ez a beteges polkorrektség már nehezen követhető józan ésszel.

(A szoknya elhagyását már közel 20 éve kivívták maguknak a női alkalmazottak! Itt tehát már más szintről van szó!)

RAF Cadets in Albert Square, Manchester. Adjusting hats.

Ha már multiérzékenység: arra nem gondolnak, hogy hogyan fogják érezni magukat azok a személyek, akik férfiből avanzsáltak nővé, s most mégis egy férfi(soviniszta) ruhadarab viselését erőltetik rájuk?

Vagy ami manapság már nyilván teljesen agyrémnek számítanak: mi lesz azzal, aki nőként született, önmagát nőként definiálja – enyhe konzervatív beütéssel – és mindezért szívesen hordaná a szoknyát, mint hagyományos női viseletet? Sőt, azt hordaná! Mert önérzetes nő!? Mert feminista?! Jaj, itt most elbizonytalanodtam: azt nem tudom a feministák erről mit gondolnak, a szoknya a nőiségük megélésének az eszköze vagy a férfi társadalom kirekesztő és megbélyegző, rájuk kényszerített díszlete?

És mi lesz, ha pár év múlva a nadrágot is betiltják hasonló okokból? Jönnek az alsónadrágos/alsószoknyás pilóták? Vagy ha azokat is betiltják…?

Nem baj. Éljenek az elvek még akkor is, ha egy nagy baromság a következménye!

(Nyitókép:flickr Ewan McIntosh)