Eltörölnék az abortusz időkorlátját

"Bármikor elvégez­hető legyen az abortusz – erről a kérdésről vitázik és dönt ötszáz orvos a Brit Orvosi Szövetség a héten kezdődő, éves találkozóján" - hozta le a hírt a borsonline.hu. Ha az abortusz időkorlátját eltörlik, gyakorlatilag életképes babák is halálra ítélhetők lennének az anyaméhben.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
abortusz
2017. június 22. Hojdák Annamária

A hírt a legtöbben szeretnénk abszurdként kezelni. Ma a legtöbb országban a 24. hét a határ, ameddig az abortusz elvégezhető; ez a terhességi kor a koraszülés határa, innentől már – megfelelő felszerelés mellett – életben tartható a baba.

Sajnos nem új keletű a 24. hetet követő abortusz gyakorlata. Gianna Jessen előadása nagy port kavart annak idején: a nőt hét és félhónapos magzatként kísérelték meg savas beöntéssel abortálni – ám ő élve született meg.

„Ha az abortusz csupán a nők jogairól szól, Hölgyeim és Uraim, akkor mi volt a helyzet az enyémmel? – kérdezi előadásában. – Nem volt akkor ott egyetlen radikális feminista sem, aki azért kiáltott volna, hogy az én jogaim mennyire meg lettek sértve aznap, holott épp készültek kinyiffantani a nők jogainak nevében.

Már magának az abortusznak a ténye is mesterséges módon határt állít “ember” és “magzat” közé, mintha a magzat a 24. hét előtt még nem volna emberi lény. Ez a tervezett szabályozás csak kiélezi a kérdést: felhívja rá a figyelmet, hogy ez a határ nem létezik. Mikortól ember? Ha megölik az anyaméhben, nem volt az, ha megszületett, az? Ha már látni lehet őt ultrahang nélkül is, akkor az, amúgy pedig csak az anya része, saját jogok nélkül?

 

[shortcodefblock title=”Ha úgy érzed, segítségre szorulsz” igazitas=”middle” szelesseg=”57″]Amennyiben te vagy valaki a környezetedből abortuszon gondolkozik, és segítenél neki ezt elkerülni, vagy te magad keresel kapaszkodót, nézd meg ezt a két honlapot (valsagterhesseg.hu és abortusz.hu), ahol infókat kapsz, és akár telefonon is beszélhetsz igazi segítőkkel! [/shortcodefblock]

Kép: Pinterest