A bocsánatkéréstől a férfiszerepeken át félelmeink leküzdéséig

Újra indul a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Iránytű önismereti és párkapcsolati előadássorozata.

iskola
2022. szeptember 06. Családháló

Mire használjuk fel félelmeinket, meddig hurcoljuk problémáinkat, hova csatornázzuk haragunkat? Hogy találjuk meg férfiként a férfiszerepet, túl kell-e lépni szüleink árnyékán? Lényeges és mindenkit érdeklő kérdésekre keresi a választ a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Iránytű önismereti és párkapcsolati előadássorozata.

Elsőként Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató ad át praktikus fogásokat arra, hogy a harag kezelése hogyan tanulható és tanítható. Mi történik, ha nem tudunk bocsánatot kérni? És mi van akkor, ha biztosan nekünk van igazunk?

Steigervald Krisztián 20 éve foglalkozik a generációkutatással. Idei előadásában az apa- és férfiszerepekről beszél, arról, hogy a társadalomban és a családban bekövetkezett változások hogyan hatottak a férfi és a női szerepekre. Előadása nem (csak) a férfiakról és az apákról szól, sokkal inkább az elmúlt évtizedek változásainak egyénre, önmagunkra ható következményeiről.

Az élet mindenki számára hoz nehéz, drámai helyzeteket, és bizony léteznek megoldhatatlan problémák is.

Ekkor mi nyújthat valódi segítséget nekünk, másoknak, kapcsolatainknak? Ehhez ad tanácsokat Kádár Annamária pszichológus, egyetemi oktató. Az Iránytű visszatérő és népszerű előadója Pál Feri katolikus pap, mentálhigiénés szakember, a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézetének oktatója, aki szintén a meghaladhatatlan gondok meghaladásáról, az élet drámaiságának valóságáról beszél.

Szüleink, nagyszüleink erőtere sokszor kelepce, melynek valóságát nehéz meghaladnunk, újra és újra determinál minket mindaz, amiben és ahogy felnőttünk. Limpár Imre szakpszichológus előadásának központi motívuma, hogy hogyan tudjuk elérni a szökési sebességet, amely révén a transzgenerációs hatások és életnarratívák már nem képeznek blokkokat?

Al Ghaoui Hesna újságíró, író haditudósítói tapasztalatait pszichológiai oldalról vizsgálva rájött, hogy a félelem üzemanyag, amellyel tovább léphetünk a krízishelyzeteinkből.

Erről beszél majd részletesen az előadáson.

Molnár Renáta személyi edző a fizikai-lelki-mentális-szociális állóképesség javításáról beszél a Cor-Way-módszerének bemutatásával. Ennek küldetése, hogy szellemiségével, értékvilágával, módszertanával és rendszerszemléletével fejlessze az emberek fizikai-lelki-mentális-szociális jól-létét, megújulását.

Az előadássorozatot decemberben Angster Mária pszichoterapeuta zárja. A családállítás ismert hazai szakértője szerint mindenkinek van magyarázata arra, hogy miért nincs párkapcsolata, vagy ha van, miért nem működik úgy, ahogy szeretné. A családállítás során gyakran kiderül, hogy valami egészen más áll a háttérben, mint amit a viselkedés szintjén látható történések alapján gondolunk.

Az első előadás időpontja 2022. szeptember 19., 18 óra.

A sorozat további időpontjai, valamint jegyinformáció az alábbi linken található.