A boldogító 3 igen – beszélgetés krízisekről és megerősödésről

Boldogan élnek, míg meg nem halnak... Hogyan lesz a meséből valóság?

iskola
2023. február 12. Családháló

Mi történik, amikor már nem röpdösnek a pillangók a gyomrunkban? Amikor a nagy Ő, már csak ő lesz? Mi tűnik el ilyenkor a párkapcsolatokból és milyen új, mély és megrendítő élményekkel, tudással gyarapodnak azok, akik továbbépítik önmagukat és egymást?

Az idei évben a tizenhatodik alkalommal megrendezésre kerülő Házasság Hetében a keresztény értékrend mentén dolgozó segítő szervezeteket összefogó Bízd Rá Magad Szolgálat vendégeivel a párkapcsolatok mérföldköveit tekinti át. A cél az, hogy minél felkészültebbek és nyitottabbak legyenek a párok a kapcsolataikban törvényszerűen bekövetkező változásokra. Az átalakulás kríziseiről és az azt követő gazdagodásról, megerősödésről éppúgy szó lesz, mint arról, hogy miért fontos alapja a kiegyensúlyozott házasságoknak a boldogító 3 igen.

A pódiumbeszélgetés Budapesten, a D50 Kulturális Központban 2023. február 19-én 16.00 órakor Erdő Péter bíboros, prímás köszöntőjével kezdődik. Ezt követően Papp Miklós, görögkatolikus pap, morálteológus, három leánygyermek édesapja segíti az érdeklődőket abban, hogyan érdemes megoldó kulcsot keresni a boldog házasság, mint sokismeretlenes egyenlet megoldásához.

Két, nagycsaládos házaspár örömmel, bánattal, kihívásokkal teli házasságának mérföldköveit is megismerhetjük. Az újságíró házaspár Krúdy Zsófia és Tamás megrendítő őszinteséggel beszél saját és kapcsolataik hibáiról, arról, hogyan alakult át életük azután, hogy összetalálkoztak, megsebezték egymást. Majd hogyan találtak ismét egymásra, oldották fel az egymással szemben érzett bizalmatlanságot, miként tanulnak, gyógyulnak együtt évtizedek óta hat gyermekükkel.

Dabóczi Vera és Kálmán házasságának története egy fiatalkori összetalálkozás filmszerű „ahaélményével” kezdődött. Hogyan működik egy hétgyermekes nagycsalád úgy, hogy közben életben tartják azt a bizonyos szikrát? Miért mond le valaki a színpadról a házasságért cserébe? Milyen módon egyeztethető össze a vállalati csúcsvezetői karrier a férj, az apa, a közösségépítő, segítő szerepekkel?

Rengeteg izgalmas kérdés, amelyről a rendezvény moderátora, Zsuffa Tünde író beszélget majd a házaspárokkal. Az ingyenes rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Erre a szervező, Bízd Rá Magad portálján nyílik lehetőség.

A pódiumbeszélgetésekkel egyidőben elindul a Bízd Rá Magad országos, online párkapcsolaterősítő játéka is, melyen a tavalyi évben több mint 1300 pár játszott együtt az Élménytéren. 2023-ban február 19-ig ismét lehetőségük van a 18. életévüket betöltött, magyarországi lakcímmel rendelkező pároknak arra, hogy a párkapcsolatok fejlődési szakaszait kreatív és humoros feladatokkal áttekintő kihívásba bekapcsolódjanak. Az élményeken túl értékes nyeremények is várják a résztvevőket. A játékra itt lehet regisztrálni.

A címlapkép forrása: Bízd Rá Magad