A diákok nemi identitásának eltitkolására akarták kényszeríteni a tanárnőt a szülők előtt

A tanár úgy érezte, ezzel becsapják a szülőket.

iskola
2022. szeptember 02. Családháló

Pert nyert az a kansasi tanár, akit az iskola arra akart kényszeríteni, hogy csapja be a szülőket a gyermekek nemi identitásával kapcsolatban.

Pamela Ricard nyugalmazott tanárnőt arra kérték a volt iskolájában, hogy a diákokat az intézményen belül az általuk kívánt nem és név szerint szólítsa, de a szülők előtt a hivatalos megnevezésüket használja. Az oktató pert indított az iskola ellen arra hivatkozva, hogy ez ellentétes a keresztény hitével.

A tanár úgy érezte ezzel becsapják a szülőket, hiszen az intézmény arra kérte, hogy hallgassa el előlük a diákok „iskolán belül használt identitását”.

Az iskola vezetői 2021-ben megrovásban részesítették és állásából felfüggesztették a hölgyet, miután egy transznemű diákot a hivatalos nevén és névmásain említett. Mindeközben azt követelték, hogy Ricard ugyanazt a hivatalos nevet használja a diák szüleivel való érintkezés során.

„A Geary megyei iskolakörzet sikertelenül próbálta meggyőzni a szövetségi bíróságot arról, hogy a tanárnak teljes mértékben kerülnie kell a gyermek nevének használatát a szülői értekezleten, hogy elrejtse az iskola által az osztályteremben használt új neveket és nemeket” – mondta Joshua Ney, a jogi érdekképviselet ügyvédje.

Pamela Ricard májusban ment nyugdíjba tanári állásából, a kerületi iskolaszék pedig nem sokkal azután, hogy a hölgy beadta a bírósági keresetét, visszavonta a szülők megtévesztésére vonatkozó politikáját.

Forrás: Foxnews.com

A címlapkép illusztráció, forrása: Pixabay.com