A genderelmélet atyjának etikátlan kísérlete tragédiával végződött

Mi történik, ha egypetéjű ikerfiúk egyikét lányként neveljük? Az axióma legújabb videójából megtudhatjuk!

iskola
2022. november 25. Családháló

Dr. John Money úgy vélte, hogy az ember nemét elsősorban az határozza meg, hogyan nevelik a szülei és mik a társadalom elvárásai. A genderelmélet atyja éppen ezért elképzelését bizonyítandó azt tanácsolta egy ikerpár szüleinek, hogy egy félresikerült orvosi beavatkozás miatt neveljék kislányukat fiúként. A kísérlet tragikusan végződött, ám a doktor gondolatai beférkőztek a köztudatba.

Mi történik, ha egypetéjű ikerfiúk egyikét lányként neveljük? A genderelmélet atyja, Dr. John Money erre a kérdésre kereste a választ. A szexológus egyik korai úttörője volt azon elméleteknek, amelyeket jelenleg számos iskolában és egyetemen tanítanak. Hogy miért ismerik mégis kevesen a nevét? Talán, mert elméletét egy olyan, súlyosan etikátlan eljárás keretein belül lefolytatott emberkísérlettel próbálta meg igazolni, melynek kettős tragédia lett a vége.

A genderelmélet gyökereiről Dr. Ujlaki-Győri Anna, mentálhigiénés szakember mesél az Axióma legújabb, Amit nem akartál tudni a genderelméletről című videójában.

A címlapkép képkocka az Amit nem akartál tudni a genderelméletről című videóból. Forrás: Youtube.com