A nehezített körülmények sem tántorították el az életvédőket

Nagyszabású pro-life rendezvényt tartottak Münchenben.

iskola
2021. március 25. Családháló

A bajorországi fővárosban ez volt az első alakalom, hogy pro-life gyűlést szerveztek, amely a nehezített körülmények ellenére is nagyon jól sikerült. Németország legrangosabb életvédő megmozdulását egyébként minden év szeptemberében, Berlinben tartják.

pro-life, München

Az életvédő menetet sok tényező hátráltatta abban, hogy megvalósulhasson, mégis, az élet szeretete, a nemes cél utat tört magának. A hófúvásokkal teli, fagyos időjárás és a fokozódó vírushelyzet ellenére – a szükséges Covid-előírások szigorú betartásával – majdnem 800 lelkes résztvevő tüntetett az abortusz gyakorlata és törvényessége ellen.

Az életvédő eseményt a „Stimme der Stillen” (a Néma Hangja) elnevezésű egyesület szervezte. Elmondásuk szerint egy három évvel ezelőtti, rendkívül sikeres, bécsi életvédő gyűlés koncepciója ihlette őket. A nemzetközi rendezvényen rövid üzenetek hangzottak el a világ minden tájáról érkezett életpárti szervezetek részéről. A pro-life rendezvényen képviseltette magát Ausztrália, Horvátország, Spanyolország, Argentína, az Egyesült Államok, Belgium, Olaszország és Ausztria is.

pro-life, München

Az életvédő felvonulók kék és sárga színű léggömbökkel a kezükben éltették a magzatok védelmében felszólaló aktivistákat.  Az eseményen elhangzott a „We are the pro-life generation” című ikonikus dal is, amely a hideg ellenére táncra perdítette a résztvevőket.

A rendőröknek köszönhetően az esemény zavartalan és örömteli ünnep volt. Sem a viszontagságos időjárás, sem a radikális baloldaliak nem tudták megzavarni.

„Minden embernek joga van az élethez: társadalmi státusztól, nemtől, életkortól és egészségügyi állapottól függetlenül. A magzatoknak is. Senkinek sincs joga, sem az államnak, sem lobbicsoportnak meghatározni azt, hogy kinek az élete értékes. Mindegyik az!” – hangsúlyozta Silja Fichtner, a „Március az életért”, müncheni rendezvény egyik szervezője.

pro-life

 

Életet mentettek az abortuszklinika előtt karácsonyi dalokat éneklő keresztények

Sokakat eltántoríthat az abortusztól az új, Roe kontra Wade-film

Lásd meg a fényt! – a vak énekes lenyűgöző dala a meg nem született életekért

Forrás: Lifesitenews

Kiemelt kép forrása: Lifesitenews.com