Adventi fényfestéssel várja az ügyeletre érkezőket a Bethesda

December elsejétől varázslatos fényfestés borítja a Bethesda Gyermekkórház homlokzatát, kedveskedve ezzel a családoknak

iskola
2020. december 11. Családháló

„Egy-egy felvételes ügyeletben 100-150 gyermek is érkezik a kórházba, eleve rémült állapotban, sötétben, maszkos orvosok közé. Ezen is szeretnénk enyhíteni ezzel az egyedülálló kezdeményezéssel, hiszen egészen más érzés belépni egy mézeskalácsházba, mint egy rideg kórházépületbe” – vallja Tamásné Bese Nóra, a kórház kommunikációs vezetője, az ötlet egyik kidolgozója.

A minden este más csodát ábrázoló fényfestés célja az, hogy a gyermekek figyelmét elterelje a bennük lévő szorongásról és egy kis örömöt csaljon az arcukra. A járvány idején különösen fontos szerepe lehet a kreativitásnak a gyermekeknél – jegyezte meg a kommunikációs vezető.

A kórház főigazgatója, Dr. Velkey György hangsúlyozta, hogy több városi kórház gyermekosztályát átalakították a koronavírusos felnőttek ellátására, így a szokásos betegforgalom mellett a Bethesda tehermentesíti ezeket az intézményeket is, így jóval több gyermeket fogad, mint általában.

„A gyerekeknek, szülőknek, gyógyítóknak is sokféle nehézséggel kell szembenézniük, szigorúbbak az intézményi szabályok, be kell tartani a látogatási tilalmat, egy gyermeket csak egy szülő kísérhet. Ezekben a helyzetekben még fontosabb, hogy találékonyak legyünk” – tette hozzá a főigazgató.

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásunk: 

Összegyűjtöttük a legszebb adventi városképeket