Alföldi Róbert nem tudta bemutatni LMBTQ-érzékenyítő darabját egy középiskolában

A parlament épp időben szavazta meg a gyermekvédelmi törvényt.

iskola
2022. június 08. Családháló

A magyar ellenzék egyik legfőbb érve a gyermekvédelmi törvény ellen, hogy Magyarországon nincs jelen intézményes szinten az LMBTQ-érzékenyítés. Erre cáfolt rá Alföldi Róbert színész, rendező D. Tóth Kriszta június 1-én megjelent Elviszlek magammal című műsorában.

A negyvennyolc perces videóban a riporter életének alakulásáról, érzéseiről és gondolatairól kérdezi a szakmailag jobb napokat is megélt rendezőt. Az adás végén szóba kerül, min dolgozik épp Alföldi. A rendező ekkor elmeséli, hogy többek között Székely Csaba Öröm és boldogság című művén. D. Tóth rögtön rákérdez, hogy ez ugye egy érzékenyítő színdarab.

A válasz: igen, erdélyi homoszexuálisokról szól.

Ezt követően nevetve meséli, hogy a darabot középiskolásoknak is elő szerették volna adni. Már minden készen állt rá. A főpróbára meghívták a tanárokat, ám pont aznap reggel szavazták meg a parlamentben a gyermekvédelmi törvényt, így nem adhatták elő.

D. Tóth Kriszta rákérdez, hogy mit szóltak a gyerekek az előadáshoz, ekkor Alföldi még egyszer elmagyarázza, hogy az már nem valósult meg:

„Hát mert b*zik lesznek, ha megnézik” – magyarázza a rendező mosolyogva. A riporter szörnyülködve megjegyzi, hogy dehogy lesznek, Alföldi pedig kaján nevetéssel elvonul.

„A pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról” nevet viselő törvénymódosítási javaslatot tavaly júniusban szavazta meg a parlament.

Ez azt jelenti, hogy bár sokan továbbra is azt mondják, hogy Magyarországon nincs jelen a nyugaton terjedő LMBTQ-lobbi az iskolában, legalább egy középiskola diákjait már biztosan megvédte a kormány az érzékenyítéstől.

A parlament megszavazta a pedofilellenes törvénycsomagot, szétesett az ellenzéki egység

A címlapkép forrása: Facebook/Alföldi Róbert