Andrea Bocelli megható személyes története, amiért ellenzi az abortuszt

Az énekes úgy látja, bár az egyház esendő emberekből áll, nem kritizálni kell, hanem azon munkálkodni, hogy minél erősebb legyen.

iskola
2022. július 13. Családháló

Andrea Bocelli a világ egyik leghíresebb olasz énekese, aki Magyarországon is komoly népszerűségnek örvend. Egy július eleji, személyes hangvételű interjúban többek között arról is beszélt a Corriere della sera olasz napilapnak, hogy mit gondol az abortuszról.

Az interjú egyik legfontosabb témája Bocelli hite volt, ami az apaság mellett a legfontosabb az énekes életében. Hívő emberként több olyan kérdés is érte, amilyenekkel keresztényként a mai világban mindannyian szembesülünk.

A Corriere della Sera újságírója arra volt kiváncsi, hogy van-e olyan álláspontja az egyháznak, amivel az énekes nem ért egyet.

Bocelli erre azt válaszolta:

„Az egyház emberekből áll, és az emberek esendőek. De ahelyett, hogy kritizálnám, inkább azt nézem, mit tudnék tenni, hogy építsem az egyházat” – mondta.

Később szóba került két másik fontos kérdés, amivel a keresztényeket támadni szokták. Andrea Bocelli mindkettőre válaszolt is.

Az egyházon belüli pedofiliát határozottan elítélte, de szerinte az egyházzal kapcsolatban is alkalmazhatnánk ugyanazt a kommunikációt, mint a labdarúgásban.

„Sokat beszélünk a pedofil papokról, de nem beszélünk azokról, akik missziós szolgálatot teljesítenek. Azokról, akik az életükkel fizetnek, miközben szegény, veszélyes területeken szolgálnak. Azt kéne tennünk, mint a foci esetében: ott mindig a legjobbakról beszélünk” – fejtette ki álláspontját.

Ezt követően a riporter arról kérdezte, nem gondolja-e, hogy az abortusz tiltása korlátozza az emberek szabadságát.

„Ugye nem várjuk el, hogy az egyház elfogadja az abortuszt?” – kérdezett vissza csodálkozva. „És azt se várhatjuk el, hogy az amerikai Legfelső Bíróság máshogy nyilatkozzon: a munkájukat végzik, és ezt el kell fogadni. Néha tetszik, néha nem” – mondta, majd hozzátette:

„Én szabadságpárti vagyok, de életpárti is. Anyukámnak azt tanácsolták, amikor terhes volt velem, hogy vetessen el. Az orvosok valami problémát találtak a terhesség alatt, és ezért javasolták neki az abortuszt. A történet befejezését az olvasó fantáziájára bízom” – mondta a híres tenor.

Andrea Bocelli nem az első híresség, akiről kiderül: majdnem nem született meg. Cristiano Ronaldo mélyszegénységben élő szülei is majdnem úgy döntöttek, hogy nem tartják meg a magzatot. A sors fintora, hogy mára már Ronaldo tartja el az egész családot, akik azóta igen magas életszínvonalon élnek.

A címlapkép forrása: Andrea Bocelli Facebook oldala