Az amerikai szülők többsége szerint a gyerekeknek nem jó, ha hercegnőnek öltözött férfiak mesélnek nekik

Az USA-ban egyre több ilyen előadást rendeznek.

iskola
2022. november 30. Családháló

Egy friss kutatás kimutatta, hogy az amerikai felnőttek – többnyire iskolás korú gyerekek szülei – szerint a „Drag Queen Story Hour” elnevezésű események – azaz, mikor királynőnek öltözött férfiak mondanak mesét a gyerekeknek – nem megfelelőek a fiatal közönség számára.

Az Egyesült Államok felnőtt lakosságának 60 százaléka szerint a gyerekeknek szánt Drag Queen események nem tesznek jót a fiataloknak – derül ki a Rasmussen Reports telefonos és online felméréséből.

A kutatásban 1000 nagykorú amerikai állampolgár vett részt október 26-án és 27-én. A résztvevőknek arra kellett válaszolniuk, mennyire tartják hasznosnak a gyerekek szempontjából a Drag Queen történetmesélő eseményeket, amilyeneket több egyesült államokbeli könyvtárban is tartanak.

Az iskoláskorú gyerekeket nevelő szülők 51 százaléka szerint ezek a programok egyáltalán nem megfelelőek a gyerekek számára.

Az egész felnőtt lakosságot tekintve ez az arány kicsit alacsonyabb, 44 százalék.

A megkérdezettek mindössze 29 százaléka tartja ezeket gyerekeknek való foglalkozásoknak, 11 százalék pedig kifejezetten hasznosnak tartja.

A résztvevők 10 százaléka egyik oldalra sem tudott állni.

A Drag Story Hours hivatalos weboldala szerint az eseménysorozat célja felhasználni a „drag művészetet a meseolvasáshoz könyvtárakban, iskolákban és könyvesboltokban”, valamint megmutatni a gyerekeknek, hogy „vannak emberek, akik szembeszállnak az eredeti nemi szerepekkel és egy olyan világot álmodnak meg, ahol mindenki valódi önmaga lehet”.

A kutatásból kiderül továbbá, hogy az emberek 71 százaléka szerint ezeket az eseményeket nem szabad az adófizetők pénzéből finanszírozni.

2018-ban, csak New York városában az adófizetők pénzéből több, mint 200 000 dollárt fordítottak a programok támogatására, amelyek keretében a drag queenek már akár 3 éves gyerekekkel is interakcióba lépnek. Erről a The New York Post osztott meg egy bejegyzést még júniusban.

Érdekes adat, hogy a fiatal felnőttek kevésbé gondolják károsnak ezeket a gyerekprogramokat. A 20-40 éves korosztály esetében 47 százalék, a 65 év felettiek körében viszont már csak 17 százalék vélekedik úgy, hogy a Drag Queen Story Hours eseményeknek bármilyen pozitív eredménye lenne.

A szülők esetében a házasságban élők bizonyultak elutasítóbbnak az LMBTQ kezdeményezéssel szemben.

A gyerekeknek szóló LMBTQ események sokszor nem merülnek ki a meseolvasásban. Egy keresztény lelkész, Rich Penkoski például komoly problémának látja, hogy egyre több ilyen program lepi el Barlesville korábban nyugodt városát. A férfi aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy tiltsák be az LMBTQ előadásokat a köztereken, amelyekhez ráadásul más államokból hívnak előadókat. 

Ezek a produkciók magukat „családbarátként” aposztrofálják, és céljuk „egyenlő jogot kivívni az LMBTQ személyeknek és családoknak”.

„A vetkőzéstől kezdve a nemi szervük fogdosásáig minden előfordul ott. A női fehérneműbe öltözött férfiak félmeztelen feneküket rázzák a gyerekek orra előtt, miközben a kicsik dollár bankjegyeket dobálnak nekik. Az egész egy sztriptízhez hasonlít.”

Penkoski szerint a gyerekek sehol máshol nem viselkednek úgy, mint a pride vagy LMBTQ eseményeken, hiszen ezek mind a szexualitásról szólnak, és az a céljuk, hogy a testiséget népszerűsítsék a fiatal gyerekek körében.

Forrás: Christian Today

A címlapkép forrása: Unsplash.com