Az erőszakos kisebbség tüntet az abortusz mellett

Az amerikaiak többsége viszont szigorítana a jelenlegi törvényeken.

iskola
2022. június 18. Családháló

Legutóbb Texas egyik protestáns nagyegyházának szertartását zavarta meg három abortuszpárti aktivista.

A templomban Joel Osteen, Amerika-szerte népszerű lelkész beszéde után a hívek leültek, hogy úgy kövessék tovább a szertartást. Ekkor három fiatal nő állva maradt, fehérneműre vetkőzött és a következő jelmondatot skandálták:

„Az én testem, az én kib*szott döntésem”.

A nők a TX4Abortion (Köszönjük az Abortuszt) közösséghez tartoztak. Fehér melltartót viseltek, rajta két zöld kéznyommal, és zöld kendőket lengettek, ami az abortuszpárti tüntetők jelképe.

A zavargókat a rendőrség vezette ki a templomból, de az épület előtt folytatták a tüntetést. Egyikük a következőt nyilatkozta a New York Post-nak:

„A keresztények sem riadnak vissza attól, hogy megzavarjanak minket a klinikáknál és a kórházaknál, ahol alapvető egészségügyi szolgáltatásokhoz szeretnénk hozzájutni. Akkor mi miért ne zavarnánk őket a saját házukban, ahonnan a törvényeik származnak?”

Amióta felmerült, hogy újra tárgyalnák az 1973 óta életben lévő abortusz törvényt, egyre több agresszív életellenes megmozdulást szerveztek az Egyesült Államokban. Az új törvény lehetővé tenné, hogy minden állam saját maga rendelkezzen az abortusz kérdésében, így az államok lehetőséget kapnak, hogy akár betiltsák a terhességmegszakítást.

Az abortuszpárti közösségek próbálják azt kommunikálni az emberek és a külvilág felé, hogy a törvénymódosítással a legtöbben nem értenek egyet, de kiderült, hogy ez nem így van: az amerikaiak többsége támogatja az abortusztörvény szigorítását.

Az olasz Pro Vita e Famiglia híroldal négy különböző, az USA állampolgárainak körében elvégzett közvélemény-kutatásra hivatkozik, amelyek egyhangúan azt mutatják: az amerikai többsége támogatja az abortusz-törvény szigorítását.

A Rasmussen és RMG Research kutatásában 1200 amerikai választópolgárt kérdeztek meg május 5-e és 7-e között. Az eredmények szerint a válaszadók abszolút többsége támogatná az abortusz szigorítását, különösen az első trimeszter letelte után.

A Trafalgar group által megkérdezett amerikaiak 57%-a úgy véli, nem szabadna abortuszt elvégezni akkor, ha már hallható a magzat szívverése. Ez már a várandósság 5. hetében érzékelhető.

A Rasmussen reports kutatási eredménye szerint a megkérdezettek 48 százaléka támogatná az új törvényt, hogy komolyabb életvédelmi változtatásokat lehessen eszközölni az egyes államokban.

Végül, a negyedik és egyben utolsó felmérés szerint az életvédők csoportja jóval népesebb, mint az abortuszpártiaké. A Fox News által megkérdezettek mindössze 44 százaléka engedélyezné, míg 54 százaléka tiltaná az abortuszt.

Mindez jól mutatja, hogy megint csak egy hangos kisebbség próbálja ráerőszakolni az akaratát a másképp gondolkozó többségre. A megszületett emberek nagy része úgy véli, hogy az abortuszpárti tüntetések nem képviselik az ő érdekeiket. És ezekben a közvélemény-kutatásokban csak azokat kérdezték, akiket már nem fenyeget az abortusz…

A címlapképen a művi terhesség-megszakítás legalizálásáért tüntetők láthatók a chilei fővárosban, Santiagóban 2018. július 25-én. Forrás: MTI/EPA/Alberto Valdes