Bölcsődét adtak át a Győr-Moson-Sopron megyei Bősárkányban

Fülöp Attila államtitkár szerint fontos, hogy az emberek azért ne költözzenek el vidékrőm, mert hiányzik valami fontos.

iskola
2022. június 18. Családháló

Fülöp Attila kifejtette, hogy a gyermekek megszületése egyrészről a család továbbélése, nevének fennmaradása szempontjából sorskérdés, másrészről a nemzet fennmaradása és megmaradása szempontjából is.

Szükség van a gyermekeinkre, hogy legyen, aki a magyarságot tovább viszi – fűzte hozzá.

Kiemelte, hogy az elmúlt években és ezekben a hónapokban is több mint 230 milliárd forintból mintegy 22 ezer új bölcsődei férőhely létrehozásáról döntött a kormány.

Fülöp Attila hangsúlyozta, hogy 2010 óta a családpolitika a kormány számára nem egy a számos kérdés közül, hanem az egyik legfontosabb.

A családpolitikán belül az egyik fontos elem az, hogy ha a kisgyermeket nevelő szülők dolgozni szeretnének, akkor a gyermekek napközbeni felügyelete ne legyen ennek akadálya akkor sem, ha a családban ezt nem tudják megoldani – mondta.

Az államtitkár abbéli reményét is kifejezte, hogy Bősárkányban az eddig nem létező bölcsődei ellátás hosszú távon a település bővüléséhez is hozzájárul.

Fülöp Attila beszédében kitért arra is, hogy minden intézmény, ami az elmúlt évtizedben vidéken épült, azt szolgálja, hogy a településnek legyen megtartó ereje, az emberek azért ne költözzenek el, mert hiányzik valamilyen fontos szolgáltatás vagy infrastruktúra.

Szalay Imre, Bősárkány polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy az elmúlt években mintegy 350 sikeres pályázatnak köszönhetően több mint négymilliárd forint állami és uniós támogatás gazdagította a falut, ahol a lakosságszám folyamatosan emelkedik.

A két csoportban 16 gyermek ellátását biztosítani tudó bölcsőde építését tavaly tavasszal kezdték el. A minibölcsőde a helyi Tündérfátyol Óvodához tartozik.

A polgármester beszélt arról is, hogy az elmúlt időszakban megújították az egészségházat, napelemes rendszert telepítettek az óvoda épületére és utcák újultak meg. Az óvoda bővítése folyamatban van az ötödik csoportszobával, tornateremmel és egy új vizesblokk kialakításával, ezen túlmenően a közeljövőben befejeződik a könyvár felújítása is – mondta.

(MTI)

A címlapképen Wolf Pál Péter plébános, mögötte Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára (középen) és Szalay Imre polgármester (középen, b) a Gyõr-Moson-Sopron megyei Bősárkány új bölcsődéjének átadásán 2022. június 18-án.
Forrás: MTI/Krizsán Csaba