Ciki a cigi! – közösségi médiás akcióval hívják fel a figyelmet az Elf Bar veszélyeire

Elkészült egy 8-10 foglalkozásból álló, pedagógusoknak szánt „csomag” is.

iskola
2022. július 22. Családháló

A Dohányzás Fókuszpont a közösségi médiában indított akcióval hívja fel a figyelmet például az Elf Bar veszélyeire – mondta a Belügyminisztériumhoz tartozó szervezet vezetője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Demjén Tibor a műsorban azt mondta, már óvodásoknak is indítottak programot, amely a dohányzás veszélyeire hívja fel a figyelmet.

A magyarországi óvodák több mint felében, a határon túli intézmények közül háromszázban tartanak felvilágosító foglalkozásokat.

Az Elf Bar, illetve a dohányzás miatt megjelennek azokon a platformokon is, amelyeket a fiatalok látogatnak, így a TikTokon és a Facebookon is; van olyan videójuk, amit már több mint egymillióan láttak – ismertette.

Érdemes felkeresni a cikiacigi.hu oldalt is, ahol az adott életkornak megfelelő információkat lehet találni a dohányzás káros hatásairól. A honlapról letölthető egy 8-10 foglalkozásból álló, pedagógusoknak szánt „csomag” is

– hangzott el.

Demjén Tibor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, minden kormányhivatalban elérhető egy életnagyságú bábu és egy érintőképernyős számítógép, amelyen a pedagógusok szemléltethetik a dohányzás káros hatásait.

(MTI)

„Tiltott gyümölcs effektus”, avagy hogyan célozta meg a fiatalokat az Elf Bar?

Címlapkép: Pixabay.com