Down-szindrómás édesapjának köszönheti az egyetemista, hogy az orvosira jár

iskola
2020. december 20. Családháló

A szíriai fogorvos hallgató szerencsésnek érzi magát, hogy egy olyan csupa szív ember nevelte fel, mint az édesapja, Jadon. Azt mondja, mindent neki köszönhet, kenyérkeresőként ő teremtette meg a lehetőségét annak, hogy az orvosi egyetemre járhasson. Az apa egyébként gabonagyári munkásként dolgozik, akit a kollégái kedvessége, önzetlensége és kitartása miatt, a közösség egyik fő pillérének mondanak. Fia szerint Jadon csodálatos apa, férj és munkaerő.

Saden Issa állítja, ha visszamehetne az időben, akkor sem változtatna semmin. „Egész életemben hálás leszek édesapámnak, aki nemcsak anyagilag segített megvalósítani az álmaimat, hanem lelkileg is mindig a támaszom volt” – mesélte büszkén a leendő fogorvos.

Az egyetemista szerint a külvilág hajlamos lesajnálni és kiszolgáltatottnak látni ezeket az embereket, pedig felesleges! Ők is ugyanolyan keményen küzdenek azért, hogy a családjuknak mindent meg tudjanak adni, mint más „egészséges” emberek. Ráadásul a külvilággal való kapcsolataik sokkal őszintébbek, tisztábbak, mint az átlagos embereknek.

„Édesapám mindig arra nevelt, hogy jó ember legyek és dolgozzak meg mindenért becsületesen. Kész lennék hegyeket megmozgatni azért, hogy ő mosolyogjon és büszke legyen rám” – írta Saden Issa Facebook-oldalán.

“A legtöbb nő retteg a gondolattól, hogy terhes lesz és Down-szindrómás gyereket szül. Ha a nagymamám is így gondolta volna, és elvetette volna a gyerekét, akkor most én sem lennék itt” – ösztönöz az elfogadásra Saden Issa.

És akkor a Down-szindrómás srác megcsinálta az Ironmant!

Forrás: Metro.co.uk

Kiemelt kép: Saden Issa édesapjával Jadonnal (A kép forrása: Saden Issa Facebook-oldala)