Életvédő szuperhősök

Nem mindegyikük mászik felhőkarcolókra, de van olyan is, aki igen.

iskola
2022. május 17. Családháló
A csodálatos életvédő Pókember

A huszonkét éves – magát életvédő Pókembernek nevező – Maison Des Champs abortuszellenes aktivista. A fiatal fiú 16 éves kora óta sziklamászó, és az Egyesült Államok legmagasabb épületeire mászik fel biztosító kötél nélkül, hogy felhívja a figyelmet az abortusz szörnyűségeire.

Legutóbb, pár napja San Francisco egyik legmagasabb felhőkarcolójára mászott fel, a 61 emeletes, 300 méter magas Salesforce Towerre. Amint felért a torony tetejére, a rendőrök azonnal letartóztatták.

A vállalkozás célja nem csupán az volt, hogy felhívja a figyelmet: az abortusz gyilkosság. Washington D. C. egyik híres „abortuszorvosa”, Michele Santangelo ellen tüntetett, aki öt magzat haláláért felelős. 

Instagram-bejegyzésében – amelyben egy videót is megosztott a torony tetejéről – Des Champs a következőt írta: Cesare Santangelo egy abortuszt végző orvos Washington D. C.-ben. Több mint egy hónapja életvédő aktivisták – egy kórházi dolgozó segítségével – öt gyermek holttestét találták meg, amelyek Santangelo klinikájáról származtak. Ezeket a csecsemőket végstádiumi abortusszal ölték meg.

Úgy tudni, többen közülük túlélték a beavatkozást, és azután hagyták őket meghalni. Cesare Santangelo mégsincs börtönben és nem folyik ellene eljárás. A megtalált holttesteket nem vizsgálták meg, hanem orvosi hulladékként kezelték őket. Dr. Cesare Santangelot el kell számoltatni. Békés küldetésem célja, hogy felhívjam erre a figyelmet és, hogy Santangelo börtönbe kerüljön”.

Az Instagram-videóban arra kéri követőit, hogy ha szeretnének segíteni a nehéz helyzetbe kerülő nőkön, támogassák a jótékonysági alapítványát. Az alapítvány pénzét ígérete szerint arra fogja fordítani, hogy a lehető legtöbb gyermek életét megmentsék.

„Örülök neki, hogy az anyukátok úgy döntött, nem vetet el titeket”

Nem minden hős visel köpenyt vagy mászkál felhőkarcolókon. Most szombaton, egy életvédő férfi egy abortuszpárti tüntetésen volt a Washington-emlékműnél. Minden résztvevőhöz volt egy kedves szava. Biztosította őket szeretetéről, és elmondta: örül, hogy az édesanyjuk úgy döntött, életet ad nekik.

A Daily Wire riportere szerint a tüntetők különböző mértékben, de elutasítóan viselkedtek a férfival szemben. Egy rolleres fiatal például obszcén szavakkal illette a keresztény férfit, aki Jézus szeretetét próbálta közvetíteni az emberek felé. Egy másik jelenlévő pedig, aki épp hazafelé indult, odament hozzá és azt mondta neki: „én ismerlek téged”. Mikor erre a férfi neki is, mint mindenkinek, azt mondta: „Szia! Örülök, hogy anyukád nem vetetett el téged”, válaszul obszcén szavakat kapott.

Az életvédő férfi a támadások ellenére végig kedves és jókedélyű volt. A Daily Wire kérdésére, hogy miért vesz részt a tüntetésen, azt válaszolta: „Az én üzenetem az, hogy Jézus megment. Ők itt egy abortuszpárti tüntetésre jöttek” – mutatott a tömegre. „A Szentlélek arra kért, mondjam el nekik: örülök, hogy az édesanyjuk nem vetette el őket.”

Később a férfi a egfelsőbb bíróság épületéhez ment, és ott is elmondta az embereknek: Jézus szereti őket. Itt is sokan szidták a hitét, Istent és a véleményét. Ő viszont továbbra is nyugodt maradt „Én is választáspárti vagyok” – mondta ironikusan az egyik transzparenst tartónak. „Választhatsz, hogy halott gyereket akarsz vagy élőt,”

A férfiról készült videók azóta elterjedtek a közösségi médiában. Sokan hálásak voltak neki és örültek, hogy vette a bátorságot, és elment a tüntetők közé, hogy kiálljon a születendő gyermekek mellett.

Forrás: Pro Vita e Famiglia, Daily Wire

Címlapkép: Pixabay