Évente 73 millió ember életét követeli – mégis legális

Az abortusz vezető halálok a világban.

iskola
2022. április 27. Családháló
Ahogy korábban a vasarnap.hu is megírta, a Worldometer független szervezet szerint 2021-ben összesen 42 640 209 ember halt meg abortuszban.

Ezzel hivatalosan is a terhességmegszakítás számít vezető haláloknak világszerte, hiszen 2020-ban például „csak” 8,7 millióan haltak meg rákban, 5 millióan dohányzás következtében, 13 millióan valamilyen fertőző betegségben és 1,7 millióan HIV/AIDS miatt. 

Ám most úgy tűnik, az év elején közzétett szám csupán óvatos becslés a rideg valósághoz képest. A Lifenews.com beszámolója szerint ugyanis mind az abortuszpárti Guttmacher Intézet, mind az ENSZ, sőt, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is sokkal magasabb számokat tart nyilván.

A liveaction.org szerint a fent említett Guttmacher Intézet friss jelentéséből például az derül ki, hogy 2015 és 2019 között évente 73 millió abortuszra került sor világszerte.

Ez alatt az öt év alatt tehát döbbenetesen sok, összesen 365 millió abortuszt végeztek el a világ összes országában. Mindez azért is szomorú, mert a tanulmány súlyos emelkedést mutat a nemkívánt terhességek kimenetelével kapcsolatosan. A nem tervezett kisbabákat ugyanis a nők 61 százaléka abortálta, ami 18 százalékos növekedés az 1990-es évek „trendjéhez” képest.

Öröm az ürömben, hogy a tanulmány egyúttal azt is sugallja, hogy az életvédő törvények bizony megmentik ezeknek a babáknak az életét.

Azokban az országokban ugyanis, ahol a terhességmegszakítás szélesebb körben elérhető, ott a nem kívánt babák 70 százaléka nem maradt életben, míg a korlátozott hozzáférés 50 százalékra „növelte” a túlélési esélyüket.

Mindenesetre – hála az abortuszlobbi agresszív terjeszkedésének – az elképesztő számok további növekedése várható, amennyiben a társadalom nem fordít hátat annak az álságos álláspontnak, amely az anyaméhben fejlődő magzatot a születés pillanatáig nem kezeli emberi lényként. 

Nem csak a kislányokat érinti a szelektív abortusz

Az abortusz legalizálása nem ment női életeket

Születésig engedélyezhetővé tenné az abortuszt a WHO

Címlapkép: Pixabay/MedicalPrudens