Felnőttnek lenni nem azt jelenti, hogy nem fogadod el a viselkedésed következményét

Kristan Hawkins szerint aki nincs tisztában, milyen következményei lehetnek a szexuális együttlétnek, az nem áll rá készen.

iskola
2022. december 20. Családháló

Május végén indult az EWTN YouTube csatornáján a Heti Pro-Life sorozat. A műsor részeként nyolc interjú készült az életvédelem prominens nemzetközi képviselőivel. A beszélgetésekben nem csak a személyeket ismerhetjük meg, de sok, az abortusszal kapcsolatos tévhitet, hazugságot is lelepleznek. A Vasarnap.hu december végéig minden héten közzétesz egy-egy videót. A nyolcadik részben Kristan Hawkins-szal a Students for Life of America elnökével beszélget Pontifex Sára arról, hogyan lehet hatékonyan bevonni a fiatalokat az abortusz elleni harcba.

A Students for Life of America szervezetet 16 éve alapították abból a célból, hogy megszólítsák, majd mozgósitsák az életpárti fiatalokat az abortusz elleni küzdelemben. Hawkins szerint a fiataloknak fontos szerepük van, hiszen ők a társadalom és a kultúra mozgatórugói. A megalapítás óta 1300 fiatal életpárti csoport jött létre Egyesült Államok-szerte.

A többnyire egyetemi kampuszokon működő szervezetnek két alapvető fő feladata van: megszólítani azokat, akik helyzetük miatt az abortuszipar célpontjai lehetnek, illetve megváltoztatni az emberek hozzáállását az abortusz kérdésköréhez.

Hawkins elmondta, hogy a fiatalok, akik csatlakozni szeretnének, ezt többféle képpen is megtehetik. Nem számít, hogy ki hány éves, milyen végzettséggel rendelkezik, a legfontosabb, hogy akarjon tenni az abortusz ellen. Hangsúlyozta, azzal, az életpárti fiatalok már azzal életet menthetnek, ha fel merik vállalni a véleményüket akár az interneten, egy tanórán, vagy akár egy baráti társaságban.

A mozgalom tagjai igyekeznek a közösségi felületeken és személyesen is eljutni mindenkihez.

A mozgalom közösségi média oldalán keresztül heti 2 millió emberhez jut el, akiknek 31 százaléka az ő hatásukra változtatja meg véleményét az abortusz kérdésében.

Az ilyen beszélgetések során az aktivisták először felmérik a beszélgetőpartner hozzáállását az abortuszhoz (milyen mértékben támogatja az abortuszt, mennyire tartja elfogadhatónak), majd válaszolnak az adott személyben felmerülő kérdésekre. 

A beszélgetések során három alapvető gondolat van, amire mindig támaszkodnak, hogy meggyőzzék az adottt illetőt, arról, hogy az abortusz rossz dolog. Egyrészt a tudományra hivatkoznak, amely szerint elfogadott tény, hogy az élet a fogantatás pillanatában kezdődik. Másrészt igyekeznek felhívni a figyelmet arra, hogy az abortusz egy erőszakos cselekedet, hiszen egy ártatlan ember hal meg pusztán azért, mert a létezése egy másik ember számára kényelmetlen. Végül pedig az igazságosságra hivatkoznak, hiszen sem a magzattal szemben, sem egyerőszakon átesett, vagy bántalmazott kapcsolatban élő nővel szemben nem igazságos.

Hawkins arra is felhívta a figyelmet, hogy a fiatalokkal folytatott kommunikáció során nagyon fontos megérteni, mivel szólítható meg az aktuális fiatal generáció.

Úgy látják, a mai tizen-huszonéveseket leginkább a társadalmi igazságosság kérdése foglalkoztatja, ezét őket ebből a szempontból kell megközelíteni.

Azt is elmodta, hogy szerinte az abortusz egy kényelmes, lusta dolog és sok fiatal felelőtlenül él nemi életet anélkül, hogy vállalná annak következményeit. Úgy látja, az a fiatal, aki szexuális kapcsolatot létesít egy ellenkező neművel, el kell, hogy fogadja, hogy annak következménye lehet a várandósság. Aki pedig ezzel nincs tisztában, az nem áll készen arra, hogy nemi életet éljen.

“Felnőttnek lenni nem azt jelenti, hogy nem fogadod el a viselkedésed következményét” – jelenti ki határozottan a videóban.

A magyar nyelvű videó itt tekinthető meg:

Az eredeti angol nyelvű videó itt található.

Kép forrása: Students for Life America

Senki nem megy vissza megköszönni az abortuszt