Győzelem! Arkansas kormányzója aláírta az abortuszt betiltó törvényt

Döntésével háromezer babát menthet meg évente.

iskola
2021. március 11. Családháló
arkansas kormányzója

A republikánus kormányzó reméli, hogy ezen lépése majd arra készteti az ország legfelsőbb bíróságát, hogy felülvizsgálja Roe vs. Wade-ügyet.

„Az SB6-ot (Senate Bill 6) egyrészt személyes életpárti meggyőződésem, valamint a fölényes támogatottság miatt írtam alá” – jelentette ki Hutchinson közleményében.

Ezzel a lépéssel a kormányzó évente csaknem háromezer születendő csecsemőt védhet meg Arkansasban az abortuszoktól.

magzati ultrahang

A törvény tehát betiltaná az állam egész területén a terhessségmegszakításokat, egyetlen esetet kivéve: ha az édesanya élete vagy egészsége veszélyben van. A tilalmat megszegő orvosokat akár tíz év börtönre is ítélhetik. Az abortuszt kérő nőket ugyanakkor nem büntetnék.

„Arkansas a nemzet leginkább életpárti állama. Választóink soha nem szavaztak az abortuszra Arkansasban” – mondta Mary Bentley államtitkár, a ház törvényjavaslatának fő támogatója.

Az állampolgári jogi szövetség azonnal reagált a precedensértékű ügyre, és megígérte, hogy jogi kihívás elé állítja az államot. „Készek vagyunk bíróság elé állítani Arkansast – ismét” – jelentette be a szövetség a Twitteren.

2019-ben egyébként az állam kormányzója már aláírt egy olyan törvényt, amely automatikusan illegálissá teszi az összes abortuszt a térségben, abban az esetben, ha visszavonják a Roe vs. Wade-ügyben hozott döntést, vagy pedig az amerikai alkotmány engedélyezi ezt a lépést az államok számára.

Reméljük sokan követik a példáját!

A republikánus vezetésű tagállamok szembemennek Bidennel

Kegyetlen halál vár az abortuszt túlélő magzatokra

Forrás: Lifenews.com

A kiemelt kép forrása: Lifenews.com