Hihetetlen videón a születés csodája!

Egy burokban kiemelt kisbaba látható a felvételen - megható, egyben megrázó képsorok!

iskola
2022. május 26. Családháló

Egy gyermek születése mindig megható és felemelő pillanat. A születés csodájának misztériuma semmihez sem fogható, és megismételhetetlen minden ember életében, akár a saját, akár gyermeke születéséről van szó. Éppen ezért különleges az, hogy egy orvos rögzítette és közkinccsé tette ezeket a képsorokat.

Az alábbi videón egy császármetszés során ép burokban kiemelt kisbabát láthatunk, s azt is jól megfigyelhetjük, hogyan helyezkedik el egy gyermek édesanyja méhében. A békés állapotot csupán a születés drámai pillanata zavarja meg.

Figyelem! A képsorok megtekintése csak felnőtt olvasóink számára ajánlott!

A fenti képsorok több okból is különös jelentőséggel bírnak, hiszen egyszerre láthatjuk azt, milyen békés, idillikus állapotban él egy kisbaba édesanyja méhében a születése előtt. Láthatjuk ugyanakkor azt is, milyen gyenge és kiszolgáltatott az ember a születése előtti és utáni pillanatban.

Ezt a videót éppen ezért minden olyan embernek látnia kellene, aki úgy véli, hogy bárkinek joga lenne rendelkezni egy édesanyja méhében fejlődő emberi élet felett. Ez a videóban szereplő, rendkívül fontos és erős pillanat igazán elénk tárja azt, mennyire hibás szemléletmód az, amely a születés előtt nem tekinti embernek a nőben fejlődő magzatot.

Különösen nagy a jelentősége a látottaknak most, amikor a világban éppen arról folyik a diskurzus, hogy az abortuszt minden nő számára a születésig elérhetővé kellene tenni. Szerencsére egyre több olyan életigenlő törekvés is jelen van világunkban: Oklahomában például éppen most fogadtak el törvényt arról, hogy a megtermékenyítéstől kezdve tilos a terhességmegszakítás.

Címlapkép: Pixabay.com