Hornung Ágnes: a családszervezetek fontos partnerei az államtitkárságnak

Az évről évre megrendezett konferencia célja, hogy a különböző területeken tevékenykedő családszervezetek erőit egyesítsék.

iskola
2023. március 04. Családháló

A családszervezetek fontos partnereink, folyamatosan várjuk az észrevételeiket az ügyben, milyen intézkedésekkel tudná még segíteni a kormány a családokat – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a Családszervezetek XI. konferenciáján.

Hornung Ágnes – a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) szakmai rendezvényen – arról beszélt, hogy nagyon sokféle család van – egyszülős, nagycsalád, szülő nélkül nevelkedő gyerekek -, a civil szervezetek pedig minden területet lefednek, ami nagy segítséget jelent a szakmai munka során.

Az elmúlt 12 évben hatalmas fejlődésen ment keresztül a családtámogatási rendszer, mostanra már több mint harminc féle intézkedést hozott a kormány a bölcsődefejlesztéstől az otthonteremtési támogatáson keresztül a fiatal édesanyák szja-mentességéig – emlékeztetett az államtitkár.

Kiemelte, a jövőben is arra törekszenek, hogy a meglévő rendszert “finomhangolják”, még kiterjedtebbé és komplexebbé tegyék azon elvek menték, amelyeket a kezdetektől követnek: minden vágyott gyerek megszülessen, a családok anyagi biztonságban éljenek, valamint minőségi kapcsolat legyen a munka és a családi élet között.

A kormány kiszámíthatóságot szeretne biztosítani a családoknak, ennek érdekében pedig továbbra is várják a családszervezetek észrevételeit, hogy milyen intézkedésekre lenne még szükségük a családoknak – mondta Hornung Ágnes.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke elmondta, az évről évre megrendezett konferencia célja, hogy a különböző területeken tevékenykedő családszervezetek erőit egyesítsék, ami különösen fontos az elmúlt évek újabb és újabb kihívásainak fényében.

Nagyon fontos, hogy a családok biztonságban érezzék magukat, mert csak így születhetnek meg a kívánt gyerekek – emelte ki a NOE elnöke, hozzátéve, a családok a jövőben is bízhatnak a családszervezetekben és a kormány támogatásában.

Forrás: MTI

Kiemelt képünk forrása: NOE Nagycsaládosok Országos Egyesülete