Idén is keresik a legjobb családbarát kórházi megoldást

Elindult a családbarát kórházi innovációk közönségszavazása.

iskola
2022. április 20. Családháló

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Magyar Kórházszövetség 2018 óta közösen keresi és díjazza a családbarát kórházi intézkedéseket. A jobbnál jobb pályaművek között megtalálhatók az olyan megoldások, mint a családtervező diagnosztika, a gyermekegészségügyi tanácsadás és szakambulancia, a szülésfelkészítő online tanfolyam vagy éppen a home office lehetőségének megteremtése az adminisztráció számára. Most mi is szavazhatunk, melyik hazai kórház alkalmazza azokat az élenjáró intézményi, szakmai megoldásokat, amelyek mind az egészségügyi munkavállalók, mind pedig a páciensek számára a családbarát hozzáállást jelentik.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom tájékoztatása szerint minden évben rengeteg kórházi jó gyakorlatot bemutató pályamű érkezik, és ebből is látható, hogy a kórházak munkatársai energiát nem kímélve, minden innovatív energiát bevetve dolgoznak azon, hogy kórházban dolgozni és ott ellátottnak lenni egyformán pozitív élmény legyen.

Az előző években (2021-et kivéve) a Családbarát Kórház és a Családbarát Kórházi Osztály címek is gazdára találtak, ám a koronavírus-járvány felülírta a kórházak terveit, és eddig soha nem látott kihívások elé állította őket. Így ezeket a pályázatokat tavaly nem írták ki, innovációra azonban még így is maradt energia. Ez látszik a pályázók magas számában is: fővárosi és vidéki ellátó intézmények részéről egyaránt érkeztek családbarát innovációt bemutató pályaművek. Ezekre most május 10-ig szavazhatunk.

A versenyben a szakmai zsűri és a közönségszavazatok alapján legjobbnak ítélt pályázatok a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vállalati partnerei által felajánlott ajándékokban részesülnek. 

Címlapkép: Pixabay.com