Idén is nyaraltat egyszülős és nagycsaládokat a Pro Filii Alapítvány

Mintegy 3200-an üdülhetnek ötéjszakás turnusokban, félpanziós ellátással.

iskola
2022. június 22. Családháló

Az alapítvány közleménye szerint az egyszülős és nagycsaládok tagjai a zalakarosi Hunguest Hotel Freyaban és a Balatontourist füredi és révfülöpi kempingjeinek mobil- és üdülőházaiban pihenhetnek. A július elejétől szeptemberig tartó időszakban mintegy 3200-an nyaralhatnak ötéjszakás turnusokban, félpanziós ellátással. Az üdültetés 200 millió forintos költségét a Pro Filii Alapítvány állja.

Az alapítvány idén is együttműködési megállapodást kötött a Nagycsaládosok Országos Egyesületével (NOE) és az Egyszülős Központtal

– írták. A nyaralásra a két szervezet honlapján közzétett űrlap beküldésével lehet jelentkezni. A két közhasznú szervezet jelképes, ezerforintos hozzájárulást kér családonként az üdülésért. A közleményben idézik Tóth Krisztinát, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatóját, aki elmondta: nagy öröm nekik, hogy a kihívásokkal teli gazdasági környezet ellenére idén is biztosítani tudják a nyári kikapcsolódást azok számára, akiket különösen sújtanak a háború kedvezőtlen hatásai.

„Az eddigi évek tapasztalatai azt mutatják, óriási szükség van a nehéz helyzetben élő családok megsegítésére, amelyben évek óta élen járnak a magyar tulajdonú Mészáros Csoport cégei”

– írták. „A vállalatcsoport társadalmi felelősségvállalásának jegyében éves szinten milliárdos nagyságrendben támogatja a legrászorultabbakat. Emellett idén az ukrajnai háború rendkívüli helyzetet teremtett, amelyre gyorsan kellett reagálni, így – szintén a Hunguesttel együttműködésben – mintegy 12 ezer vendégéjszakát biztosítottunk a menekültek számára térítésmentesen” – fogalmazott Tóth Krisztina, aki egyben a Pro Filii Alapítvány bíráló bizottságának elnöke is.
Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke kifejtette:

„minden szülő számára a gyermekei az elsők, rájuk gondol akkor is, amikor jó dolgok várnak rájuk, s akkor is, amikor gond terheli életüket. A Pro Filii Alapítvány által felajánlott üdülés mindkét helyzetre nagyon szép és nagylelkű választ ad”

– mondta.
Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója és vezetője úgy fogalmazott: „sok egyszülős család számára a nyaralás, a pihenés csak álom. Ezért is rendkívül fontos, hogy azok az egyedül nevelő szülők és egyszülős gyerekek is eljuthassanak nyaralni, akik ezt saját erőből sehogy sem tudnák megoldani.”
(MTI)
A címlapképen egy kisfiú játszik a vízben a balatonfenyvesi szabadstrandon 2019. június 10-én. Forrás: MTI/Varga György