Katolikusok az abortusz mellett?

Anomália ütötte fel a fejét Panamában, az egyházmegye reagált.

iskola
2021. március 01. Családháló

A panamai egyházmegye figyelmeztette a hívőket: a „Katolikusok a Döntés Mellett” (Catholics for the Right to Decide, spanyol rövidítése: CDD) nevű csoport, amely az országukban igyekszik teret nyerni, egy amerikai abortuszpárti „katolikus” szervezet partnere. Azonban ők nem katolikusok, de még csak kereszténynek sem lehet őket tekinteni.

A CDD február 20-án közzétett állásfoglalásában a szervezet úgy fogalmazott: céljuk „az abortusz legnagyobb ellenségének, a katolikus anyaszentegyháznak az eltörlése”.

A panamai egyházmegye szinte azonnal reagált a veszélyre: 

„Ez az életellenes szervezet azon van, hogy teret nyerjen Panamában. Az mozgatja őket, hogy meggyőzzék mind a katolikusokat, mind a nem katolikusokat arról, hogy az abortusz egy morálisan elfogadható alternatíva a katolikus nők számára, megvetve, kigúnyolva a katolikus egyház legalapvetőbb tanításait, agresszívan reklámozva a fogamzásgátlást és az abortuszt” – figyelmeztet az egyházmegye. „Azzal, hogy követelik vagy csak legálisan elismertetnék a gyilkosságra való jogot, az alapvető emberi jogokat forgatják fel.”

A feminista szervezet egyébként nem véletlenül van meghasonlottságban. Frances Kissling, aki hosszú időn át őket igazgatta, korábban, rövid ideig a Szent József nővéreinek rendjében élt, majd onnan kiugorva egy New York-i abortuszklinika igazgatói székében landolt.

Kissling sok más területen is aktívan áskálódik az Anyaszentegyház ellen. Az ő nevéhez fűződik az amerikai Nemzeti Abortusz Föderáció megalapítása, és 2007-ig ő igazgatta a Catholics for a Free Choice abortuszpárti szervezetet.

Az utóbbi szervezet jelenlegi igazgatója egyébként Jamie Manson, akinek szakmai múltja részét képezi a National Catholic Reporternél eltöltött egy év is, mely időszak alatt egyike volt annak a néhány katolikus médiaszemélyiségnek, akik magukat nyíltan LMBTQ+ újságírónak aposztrofálták – mutatott rá a Catholic News Agency.

A panamai egyházmegye egyébként rávilágít, hogy a szervezetnek olyan nemzetközi abortuszpárti alapítványok és csoportok biztosítják financiális hátterét, mint például a Ford Foundation.

Kiemelik, hogy a katolikusok nem támogathatják az abortuszt, a CDD szervezete pedig nem tekinthető katolikusnak.

„Mikor a katolikusok összezavarodnak az abortusz körüli vitákban, egyszerűen csak forduljanak az egyházi dokumentumokhoz, mint Szent II. János Pál Evangelium Vitae kezdetű enciklikája, hogy lássák, az egyház tanítása kéz a kézben jár a morállal, és az abortusz mindig szembemegy hitünkkel, mivel az mindig egy ártatlan ember szándékolt halálával jár együtt” – közli a panamai egyházmegye.

A brazíliai székhelyű Don Bosco Társaság beperelte a szervezetet, mivel a nevükben szereplő „katolikus” jelző hazugság. Az ügyet vizsgáló brazil bíróság tavaly novemberben határozott: a szervezet köteles kiemelni a „katolikus” jelzőt társaságuk nevéből, mivel céljai összeegyeztethetetlenek a katolikus anyaszentegyház által képviselt értékekkel.

 

Kegyetlen halál vár az abortuszt túlélő magzatokra

Nem csak abortuszt, indokolatlan nemváltást is végez a Planned Parenthood

Jobb ma egy abortusz, de még jobb holnap kettő – Ferenc évet értékelt

 

Kiemelt képünk forrása: Pixabay