Kicsiknél a kihajthatós könyv a sláger

Ha állatos is, azért a könyvért a legkisebbek garantáltan rajongani fognak.

iskola
2023. április 12. Családháló

Ha van olyan könyv, ami garantáltan sláger volt minden gyermekemnél, az a kucskukálós, keresgélős, kihajtható fülekkel rendelkező darab. Ha ezek mellett még állatokról is szól a lapozgató, akkor garantáltan a kicsik kedvence lesz, mint a Móra Kiadó legújabb kiadványa, a Muú!

A legkisebbek rejtélyes módon tudnak rajongani egy-egy könyvért. Nem is kell, hogy felnőtt szemmel nézve különösen mozgalmas, vagy színes legyen, egyszerűen csak rabul ejti őket a grafika, vagy a képek tartalma és a szülő azon kapja magát, hogy estéről estére, napról napra ugyanazt a könyvet nyűvi szakadásig, vagy amíg a gyermek ki nem nő belőle.

Ilyen könyv a Móra Kiadó legújabb lapozója, amely a háztáji állatokkal ismerteti meg a két éves vagy annál idősebb olvasóit. Ráadásul itt a színek és a formák is élénkek, szerethetőek, a szülők számára pedig olyan ismeretlen információkkal készültek a könyv készítői, mint például hogy a kiscsibék már a tojásból visszacsipognak az anyukájuknak, azaz beszélgetnek a szüleikkel, mint az embergyerekek.

Így a kézhezvétel után szinte észrevétlenül vált a két és fél éves legkisebbem kedvencévé ez a színes, szagos könyv, amely nem csupán a benne található információkkal örvendezteti meg a kicsiket, de arra is remek lehetőséget nyújt a szülőknek, hogy a saját életükből vett példával még élőbbé és közelebbivé tegyék a farm mindennapjait, az állatok szokásait és a családi kirándulásokat, állatleseket. Hiszen egy gyermeknek éppen olyan boldogságot okoz, ha a dédnagypapa szomszédjában a kiscsibéket, vagy a kismalacokat nézheti órákon keresztül, mint ha zebrákkal, elefántokkal vagy éppen óriáskígyókkal találkozik az Állatkertben.

A Muú!-t ráadásul kihajtható fülek teszik minden gyermekmancs számára még vonzóbbá, sőt, a furfangosan, több állatot is rejtő képek rendre elkápráztatják a gyermekeket, miközben játékosan ismerhetik meg a nagy gazdaságot, ezzel együtt pedig a kis és nagyobb jószágok búvó- és játszóhelyeit, ahogy az alábbi videón is láthatjuk. 

A címlapkép forrása: Móra Kiadó